Πολιτικά Εύβοιας

Πολιτικά Εύβοιας

Φίλοι των εκδρομών καλή Σαρακοστή. Η εποχή είναι πολύ καλή για μικρότερες και γιατί όχι και μεγαλύτερες εξορμήσεις στην υπέροχη ύπαιθρο μας. Με την παραμικρή ευκαιρία που σας δίνετε εκδράμετε. Η αναρτηση αυτή σας προτείνει μια όμορφη ιστορική αλλά ταυτόχρονα κοντινή περιοχή που οι περισσότεροι την ξέρουν για τις ταβέρνες που έχει στη διαδρομή μέχρι τον τελικό προορισμό μας. Ο προορισμός μας είναι τα Πολιτικά Ευβοίας.
   Ακολουθώντας τον δρόμο για Χαλκίδα περνάτε την υψηλή γέφυρα του Ευρίπου και κατευθύνεστε προς Χαλκίδα αλλά δεν μπαίνετε μέσα στην πόλη. Περνάτε το αρχαίο υδραγωγείο και ακολουθείτε την παραλιακή διαδρομή για Νέα Αρτάκη. Εκτός από τις ταβέρνες καλό είναι να επισκεφθείτε την ξακουστή εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης στην παραλία της πόλης. Άξιο προσοχής είναι το προαύλιο του ναού με σκηνές  από τη ζωή του Χριστού μέσα σε ειδικά  διαμορφωμένα κιόσκια.
    Στο δρόμο για τα Πολιτικά θα περάσετε από ένα μικρό υδροβιότοπο, Στα νερά του καθρεφτίζετε η Δίρφυς ενώ διάφορα πουλιά πετούν αμέριμνα. Λίγο παρακάτω θα συναντήσετε ένα βιομηχανικό τοπίο που είναι κατασκεύασμα της Λάρκο και έχει μολύνει την παραλία. Η πορεία σας σύντομα θα σας κάνει να ξεχάσετε αυτή την άσχημη παρένθεση και το τοπίο θα γίνετε όλο και ελκυστικότερο.
     Μπαίνοντας στα Πολιτικά παρατηρήστε τον μεσαιωνικό πύργο του χωριού που αποτελούσε  παρατηρητήριο του Β Ευβοϊκού κόλπου και προσκυνήστε στην εκκλησία του χωριού. Το σημαντικότερο όμως είναι το μοναστήρι της Παναγίας της Περιβλέπτου του 11ου  αιώνα που βρίσκετε 4 χλμ από το χωριό σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Οι γυναικεία αδελφότητα με χαρά θα σας δεχτεί και θα σας φιλέψει το παραδοσιακό λουκουμάκι. Το καθολικό της μονής είναι υπό κατάσταση συντήρησης και δεν θα μπορείτε να δείτε τις αγιογραφίες.
      Λίγο πιο πάνω από το μοναστήρι υπάρχει το εξωκκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος μέσα σ’ ένα  πευκοδάσος ενώ οι πιο τολμηροί αν ακολουθήσετε το μονοπάτι θα βρεθείτε μπροστά σε πηγές ποταμού που χύνονται στο παρακείμενο φαράγγι. Αν η βλάστηση είναι πολύ πυκνή μόνο θα ακούτε τον καταρράκτη. Από την αντίθετη κατεύθυνση είναι το πευκοδάσος και το εξωκκλήσι του προφήτη Ηλία.
      Αν πάλι θέλετε να κινηθείτε παραλιακά τότε η Δάφνη είναι μια πρόταση. Μέσα από ελαιώνες κατά βάση με θέα την θάλασσα και στο βάθος τον Παρνασσό φτάνετε σε μια όμορφη παραλία με βότσαλο με καθαρά αλλά κρύα νερά. Η παραλία στα Πολιτικά  είναι οργανωμένη και παρέχει όλες τις ευκολίες για εστίαση και διασκέδαση.
      Η περιοχή βρίσκετε πολύ κοντά στην Αθήνα και μπορεί να γίνει και ημερήσια η εξόρμησή σας. Αν πάλι θέλετε πολυήμερη παραμονή θα έχετε την ευκαιρία ν’ ανακαλύψετε περισσότερα πράγματα. Στην επιστροφή σας μπορείτε να μπείτε στην πάντοτε ελκυστική πόλη της Χαλκίδας και να ανεβείτε στο κάστρο που βρίσκετε στην βοιωτική πλευρά της πόλης, να θαυμάσετε την θέα, να περπατήσετε στον πορθμό με τα «τρελά νερά» και τόσα άλλα που εσείς θα ανακαλύψετε.
       Για τους καλοφαγάδες η εκδρομή αυτή είναι πραγματική απόλαυση αφού τόσο στα Πολιτικά και στην Νέα Αρτάκη όσο και στην Χαλκίδα δεν πρόκειται να στερηθούν τίποτα.
       Η εποχή είναι ιδανική, η πρόταση υπάρχει το μόνο που μένει είναι η απόφαση, και αυτή είναι δική σας. Κάθε σπιθαμή της Ελλάδας μας περιμένει να τη γνωρίσουμε να την διαφημίσουμε μα πάνω απ’ όλα να την αγαπήσουμε και να τη διατηρήσουμε.
       Καλά ταξίδια 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget