Λουτρά Πόζαρ


Λουτρά Πόζαρ

Φίλοι των εκδρομών συνεχίζουμε να σας προτείνουμε προορισμούς της όμορφης πατρίδος μας που πραγματικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα γνωστότερα ευρωπαϊκά θέρετρα. Υστερούν μόνο σε προβολή, πράγμα που οφείλετε σε πολλούς παράγοντες που δεν θα αναλύσουμε τώρα.
Θα μεταφερθούμε αρκετά βόρεια κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια για να θαυμάσουμε τα περίφημα Λουτρά του Πόζαρ. Τα λουτρά βρίσκονται στην επαρχία Αλμωπίας του νομού Πέλλας 13 χλμ από την Αριδαία και αναβλύζουν από το όρος Καϊμάκτσαλαν  δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο μέσα σε ένα καταπράσινο φαράγγι. Οι πηγές αναβλύζουν νερό με σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών κελσίου, πράγμα που βοηθά την είσοδο στο νερό όλο το χρόνο. Το νερό είναι θεραπευτικό για πολλές ασθένειες και παρότι ήταν γνωστό από την αρχαιότητα αυτό λίγοι ήταν οι επισκέπτες τις περιοχής. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τουριστική αξιοποίηση των πηγών και όλες οι ανέσεις που αναζητά ο σύγχρονος άνθρωπος θα τις βρει. Υπάρχουν εγκαταστάσεις υδροθεραπείας, spa, κολυμβητικές δεξαμενές, αλλά και εστιατόρια και καφέ.
 Από την είσοδο του χωριού αντιλαμβάνεται κανείς την ομορφιά που θα συναντήσει.
Περπατήστε προς τις πηγές και τα λουτρά. Εκτός από τα ξενοδοχεία που έχουν δεσμεύσει τα θεραπευτικά νερά στις εγκαταστάσεις τους, ο δήμος έχει δημιουργήσει μια περιοχή όπου ο καθένας μπορεί να χαρεί τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού. Απολαύστε λοιπόν ένα θεραπευτικό μπάνιο όπου σας αρέσει.
Αν πάλι δεν έχετε όρεξη να μπείτε στο νερό περπατήστε στο όμορφο φαράγγι με τα πλακόστρωτα μονοπάτια και τα ξύλινα γεφυράκια που θα σας βοηθήσουν να το χαρείτε και να απολαύστε τον ήχο των νερών και των πουλιών. Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε την επίσκεψη στο μικρό αλλά αναξιοποίητο σπήλαιο που βρίσκετε λίγο πάνω από το χωριό μετά τις τελευταίες εγκαταστάσεις. Προσοχή όμως θα μπείτε με δική σας ευθύνη. Ο χώρος των λουτρών είναι τόσο όμορφος που δεν θα θέλετε να φύγετε.  
  Αν όμως θέλετε να περιηγηθείτε σας προτείνουμε το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα όπου η περίοδος λειτουργίας του ποικίλη ανάλογα με την χιονόπτωση. Αναζητήστε τα μονοπάτια για ορειβασία στο ίδιο όρος και φτάστε μέχρι εκεί που αντέχουν οι δυνάμεις σας. Μην το παρακάνετε, αλλά και μην φοβηθείτε. Αν πάλι σας αρέσει η ιππασία μπορείτε να βρείτε στην Όρμα. Βορειότερα μπορείτε να δείτε και να προσκυνήσετε στο μοναστήρι του Αγ. Ιλαρίωνος.
 Η περιοχή είναι γεμάτη από ποταμάκια χειμάρους καταρράκτες δάση και άλλες φυσικές ομορφιές που δύσκολα συναντάμε στις πόλεις που ζούμε. Η πρότασή μας λοιπόν είναι να τολμήσετε μια εκδρομή στην όμορφη αυτή περιοχή και να την ανακαλύψετε. Το έναυσμα δόθηκε η απόφαση μένει. Καλές εκδρομές.    






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget