Μεθώνη


Μεθώνη - Κορώνη

  Φίλοι των εκδρομών μη χάνετε ευκαιρία για εκδρομή κάθε εποχή. Πολύ περισσότερο την άνοιξη και το καλοκαίρι που οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές. Μόνοι ή με καλή παρέα εξερευνήστε και ανακαλύψτε την Ελλάδα. Μια χώρα που κρύβει τις ομορφιές που συναντά κανείς παγκοσμίως, σε μικρογραφία. Ας μην χάνουμε λοιπόν ευκαιρία να τη γνωρίσουμε.
   Έτσι λοιπόν με αυτό το σκεπτικό συνεχίζουμε να προτείνουμε προορισμούς. Η πρόταση, μας μεταφέρει στην νοτιοδυτική Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην πόλη της Μεθώνης. Για να φτάσει κανείς εκεί προτιμότερο είναι να πάει μέσω Πύλου. Ένδεκα χιλιόμετρα μετά την Πύλο φτάνετε στην ήσυχη κωμόπολη με την καλή ρυμοτομία και το υπέροχο κάστρο στην παραλία. Η Μεθώνη έγινε γνωστή περισσότερο από το βενετσιάνικο κάστρο της.Βέβαια κατοικήτε από τα Μυκηναικά χρόνια και αναφέρετε στον Όμηρο.  Στη βραχώδη πλευρά της παραλίας πάνω σε μια στενή λωρίδα γης κτίστηκε το κάστρο. Τολμήστε να το περπατήσετε και να φτάσετε μέχρι τον τελευταίο και καλά διατηρημένο πύργο του. Διασχίστε την τοξωτή γέφυρα ανεβείτε με προσοχή στον πύργο και μέσα από τις πολεμίστρες θαυμάστε τη θέα. Όλη η Μεθώνη απλώνετε στα μάτια σας.Περισσότερα για το κάστρο διαβάστε στη σελίδα "Κάστρα" του blog μας.
   Εκτός του κάστρου περπατήστε στα γραφικά δρομάκια της, θαυμάστε τα παλιά αρχοντικά και κολυμπήστε στην μεγάλη παραλία της. Όσο για το φαγητό δεν θα συναντήσετε πρόβλημα αφού διαθέτει τα πάντα από επισιτιστικά καταστήματα τόσο παραλιακά όσο και στα δρομάκια της πόλης. Ξεκουραστείτε στις όμορφες πλατείες με τα αρχαιολογικά ευρήματα που τις διακοσμούν. Για τη διαμονή σας φροντίζουν άψογα τα πολύ καλά αν και μικρά ξενοδοχεία που δένουν όμορφα στα χρώματα της πόλης.
   Αν πάλι θέλετε να απομακρυνθείτε από τη Μεθώνη προτείνουμε την Κορώνη την άλλη πόλη με κάστρο. Μόνο που εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού το κάστρο κατοικείτε. Θαυμάστε την θέα προς την θάλασσα και προσκυνήστε στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου. Ρωτήστε να σας πουν το σημείο που βρέθηκε η εικόνα. Περπατήστε στις επάλξεις και οι τολμηροί μπείτε στις κρυψώνες του κάστρου. Όσο για το φαγητό ταβερνάκια σας περιμένουν εκτός των τειχών.
   Ανάμεσα σε Μεθώνη και Κορώνη υπάρχουν δύο σημεία που καλό είναι να τα δει κανείς. Για τους φίλους των μοναστηριών, στο δρόμο που συνδέει  τις δύο πόλεις υπάρχει παράκαμψη που οδηγεί στην μονή Χρυσοκελλαριάς. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο τουριστικό προτείνουμε τη περιοχή της Φοινικούντας. Η περιοχή αναπτύσσετε τουριστικά τα τελευταία χρόνια χάρη στη όμορφη παραλία της. Καλύπτει όλες τις ανάγκες σε καταλύματα και εστίαση ενώ η μικρή απόσταση που τη χωρίζει από τις δύο προαναφερόμενες πόλεις κάνει ασήμαντη την ανυπαρξία ιστορικών μνημείων. Για όσους βέβαια ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο!
    Ας αφήσουμε όμως τα πολλά λόγια. Μια πρώτη ιδέα για τις τόσο ιστορικές αυτές περιοχές με τα αξιόλογα κάστρα και όχι μόνο σας δώσαμε. Τι μένει να τα δείτε από κοντά. Καλές εκδρομές!
 Μεθώνη
 
 Κορώνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget