Επίδαυρος


 Επίδαυρος - Λουτρά ωραίας Ελένης

 Φίλοι των εκδρομών, η όμορφη Ελλάδα, μας περιμένει να την ανακαλύψουμε και να την αγαπήσουμε. Κάθε σημείο της έχει μια ξεχωριστή ομορφιά που καλούμαστε να την αναγνωρίσουμε και να την θαυμάσουμε. Αυτό από την θέση του καναπέ δεν μπορεί να γίνει. Ας αφήσουμε λοιπόν τον καναπέ και την πολυθρόνα και ας ετοιμάσουμε μια εκδρομή. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος την κρίση και την ακριβή βενζίνη για να αποφύγει μια εκδρομή, αλλά θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω αφού τρόποι για μια οικονομική και επιτυχημένη εκδρομή υπάρχουν αλλά θα τους αναφέρουμε σε άλλη ανάρτηση.
 Αφήνουμε όμως τα πολλά λόγια και περνάμε στην πρότασή μας που μας ταξιδεύει στην Επίδαυρο. Για να φτάσει κάποιος στην Επίδαυρο ακολουθεί την Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου και αμέσως μετά την διώρυγα του Ισθμού στον πρώτο κόμβο ακολουθεί την πορεία για Επίδαυρο. Η διαδρομή είναι πολύ ωραία αν και σε μερικά σημεία υπάρχουν αρκετές στροφές. Τα πεύκα στις ακατοίκητες περιοχές φθάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Στην πορεία σας θα περάσετε και από τα Λουτρά της ωραίας Ελένης. Έναν παραθαλάσσιο οικισμό όπου σύμφωνα  με την παράδοση η ωραία Ελένη σε μια πηγή που πηγάζει δίπλα στην θάλασσα έπαιρνε το λουτρό της και διατηρούνταν ωραία. Δυστυχώς όμως ο σημερινός οικισμός άναρχα δομημένος έχει καταστρέψει την ομορφιά του τοπίου ενώ ούτε η πηγή έχει αξιοποιηθεί. Παρόλα αυτά μια στάση την συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Τόσο για ένα μπανάκι στα νερά που λούζονταν η ωραία Ελένη, και που ξέρει μπορεί να πάρετε λίγο από τη χάρη της, όσο και για ένα παγωτάκι.
  Συνεχίζοντας την πορεία πάνω στο δρόμο θα συναντήσετε τη μονή Αγνούντος του 11ου αιώνα. Μια στάση για να προσκυνήσετε και να ξεκουραστείτε είναι μάλλον απαραίτητη. Η μονή εορτάζει στις 15 Αυγούστου. Σε όσους αρέσουν τα μοναστήρια μπορούν να κάνουν επίσης μια στάση στην ιστορική μονή των Ταξιαρχών που όμως σώζονται ελάχιστα από το παλαιότερο μοναστήρι.
  Το σημαντικότερο όμως στην περιοχή είναι ο αρχαιολογικός χώρος με εντυπωσιακότερο όλων το αρχαίο θέατρο με την τέλεια ακουστική. Επισκεφτείτε τον χώρο ανεβείτε στις εξέδρες του θεάτρου, κάντε το πείραμα με τα παλαμάκια στο χώρο τις σκηνής για να αντιληφθείτε την ακουστική και περιηγηθείτε στον υπόλοιπο αρχαιολογικό χώρο. Θαυμάστε τα λουτρά, το στάδιο, το ασκληπιείο  και το θεραπευτήριο που μπορεί να μην σώζονται σε άψογη κατάσταση όπως το θέατρο αλλά διατηρούν την αίγλη του παρελθόντος. Μια επίσκεψη στο μουσείο θα σας πληροφορήσει εκτενέστερα για την σημαντική αυτή περιοχή και τη ζωή της διαμέσου των αιώνων.
  Εκτός όμως από τον γνωστό αρχαιολογικό χώρο υπάρχει ένας ακόμα πολύ μικρότερος στην παλαιά Επίδαυρο που έχει ανακαλυφθεί μόνο το μικρό θέατρο του γνωστός και ως μικρό θέατρο της Επιδαύρου.
   Με τόσο περπάτημα και τόσες επισκέψεις σίγουρα θα σας ανοίξει η όρεξη αλλά αυτό έχει εύκολη λύση αφού είτε στην παλιά Επίδαυρο είτε στην παραλία της θα βρείτε καταστήματα να κορέσουν την  πείνα σας. Στο μικρό λιμανάκι της παράλιας Επιδαύρου ανεβείτε στο εκκλησάκι και δείτε το βυθισμένο σκαρί που έγινε φωλιά για θαλασσινά.
  Το άρωμα από τις πορτοκαλιές και τις μανταρινιές θα σας συντροφεύει στο όμορφο ταξίδι σας αφού η περιοχή φημίζεται για τα πολύ καλά εσπεριδοειδή. Η επιστροφή σάς μπορεί να γίνει είτε μέσω ε.ο. είτε με μια στάση στο Λουτράκι από την βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας.
  Πάρτε την απόφαση, και ξεκινήστε μια εκδρομή. Αυτή ή οποιαδήποτε άλλη. Το σίγουρο είναι ότι θα επωφεληθείτε τόσο από την επαφή σας με την φύση και την ιστορία της περιοχής όσο και με την απομάκρυνσης σας  από τον καναπέ που σας κάνει μαλθακούς. Καλές εκδρομές!
 θέατρο

 στάδιο
 ναυάγιο

καθολικό μονής ταξιαρχών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget