Πολυλίμνιο


 Πολυλίμνιο Μεσσηνία

Φίλοι των εκδρομών, η μικρή πατρίδα μας όμορφα μας εκπλήσσει με τις ομορφιές της. Κάθε τόπος έχει μοναδικά σημεία απαράμιλλης ομορφιάς, που μπορεί να μην καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση για να εντυπωσιάζουν, αλλά η ομορφιά τους  είναι τέτοια που σε μαγεύει. Ένα τέτοιο σημείο θα σας  προτείνουμε να επισκεφθείτε και να απολαύσετε την ομορφιά του, πάντα σεβόμενοι τον εαυτό σας και τον χώρο.
 Το σημείο της πρότασής μας είναι το Πολυλίμνιο στην Μεσσηνία. Αρκετοί μπορεί να μην το έχετε ακούσει, άλλοι να  αναρωτιέστε « μα υπάρχουν λίμνες στην Μεσσηνία;» και άλλοι να το έχετε επισκεφθεί. Ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο Μεσσήνης – Πύλου στα μισά περίπου της διαδρομής συναντάμε μια πινακίδα της τροχαίας για το χωριό Χαραυγή. Εκεί έχουμε δύο δυνατότητες, είτε μπαίνουμε στο χωριό και από εκεί πλησιάζουμε στο Πολυλίμνιο, είτε συνεχίζουμε στον επαρχιακό δρόμο και μετά από 1χλμ βλέπουμε την πινακίδα που μας οδηγεί ακριβώς και πιο σύντομα στο φαράγγι με τις λίμνες.
 Αφήνουμε το όχημά μας στον υποτυπώδες χώρο στάθμευσης και ακολουθούμε την κατηφορική διαδρομή. Μετά από 500 μέτρα οι πρώτες  μαγευτικές εικόνες είναι στα μάτια μας ενώ παράλληλα ήχοι από τα νερά και τα πουλιά μας συντροφεύουν.
 Ακολουθήστε το μονοπάτι και βρεθείτε μπροστά στην πρώτη λίμνη. Μην μείνετε όμως μέχρι εδώ. Οι τολμηρότεροι καλό είναι να ακολουθήσουν τη διαδρομή μέχρι των καταρράκτη του Καδή, της μεγαλύτερης από της λίμνες. Οι πιο τολμηροί αν αντέχετε μπορείτε να κολυμπήσετε. Προσοχή όμως αφού τα νερά είναι πολύ κρύα και αρκετά βαθιά ανάλογα την εποχή. Μπορείτε να συνεχίσετε την πορεία σας και προς τα κάτω μέσα από το μονοπάτι που άλλες φορές είναι ακριβώς δίπλα στο νερό και άλλες το βλέπει από ψιλά. Τέσσερις λίμνες διαδοχικά τοποθετημένε ς από το Δημιουργό συνθέτουν ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο που αναπαύει και τον πλέον κουρασμένο!
  Οι λίμνες όμως δεν τελειώνουν εδώ. Υπάρχουν και άλλες; Θα αναρωτηθείτε. Μα και βέβαια υπάρχουν μόνο που θα πρέπει να ακολουθήσετε άλλη διαδρομή. Υπάρχει στο χώρο στάθμευσης χάρτης που δείχνει πως θα τις βρείτε. Μπορείτε να πάτε είτε με τα πόδια είτε με το όχημά σας μέχρι ένα σημείο. Η λίμνη που θα συναντήσετε είναι η Μαυρολίμνα. Είναι η μεγαλύτερη από όλες και το όνομά της το πήρε από το χρώμα των νερών της. Τα νερά της είναι «μαύρα» από την σκιά των δέντρων και από το βάθος της, και όχι από μόλυνση. Συνεχίστε την πορεία σας πλάι στα νερά και οι λιμνούλες οι καταρράκτες και οι ένοικοί τους, τα βατραχάκια, τα καβουράκια οι σαλαμάνδρες και τα παρυδάτια πτηνά  θα σας κρατούν συντροφιά.
  Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα θέλετε να φύγετε από την περιοχή. Ηρεμία, δροσιά και τοπία μαγευτικά σε κρατάνε δεμένο για τα καλά. Αυτό παθαίνουν και οι Ευρωπαίοι που έρχονται και παραμένουν στην περιοχή για πολλές μέρες αναγνωρίζοντας τις ομορφιές της Ελλάδας. Ο κόσμος που θα συναντήσετε είναι ελάχιστος και ίσως αυτό είναι και ο βασικότερος παράγοντας που η περιοχή διατηρεί το αρχικό της κάλλος.
  Με τόσο περπάτημα και πιθανόν και κολύμπι είναι σίγουρο ότι θα σας έχει ανοίξει η όρεξη. Αν δεν έχετε φέρει κάτι μαζί σας (προσοχή δεν αφήνουμε υπολείμματα πουθενά)  τότε θα πρέπει να πάτε στη Χαραυγή και στον Μεσοπόταμο για να ικανοποιήσετε την όρεξή σας.
  Το έναυσμα το δώσαμε. Τώρα μάλιστα που ολοκληρώθηκε και η νέα εθνική οδός Τρίπολης- Καλαμάτας σε λιγότερο από 3 ώρες θα βρεθείτε στο Πολυλίμνιο. Πάρτε την απόφαση και καλό σας ταξίδι!

 καταρράκτης Καδή



Μαυρολίμνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget