Πάργα

Πάργα
   Φίλοι των εκδρομών, μέσα από αυτό το χώρο, πολλές φορές έχουμε αναφέρει την εναλλαγή του ελληνικού τοπίου. Έτσι και τώρα προτείνουμε ένα σημείο με έντονα νησιωτικά χαρακτηριστικά παρά το ότι βρίσετε στην ορεινότερη περιφέρεια της Ελλάδας. Αυτή δεν είναι άλλη από την Ήπειρο και φυσικά θα έχετε καταλάβει όtι η πρόταση μας έχει να κάνει με την όμορφη Πάργα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η πόλη αυτή ανήκε στα Επτάνησα. Αρχικά την κατείχαν οι Βενετοί μετά οι Άγγλοι που την πούλησαν στο Αλή Πασά για 150.000 λίρες. Αν και βρίσκεται σε Θεσπρωτικό έδαφος διοικητικά ανήκει στην Πρέβεζα από το 1928 μετά από μια περίεργη πολιτική απόφαση της εποχής.   
   Αφήνουμε όμως την ιστορία της πόλη και περνάμε στις ομορφιές τις. Για να τις δείτε και να τις ευχαριστηθείτε ακολουθείτε την επαρχιακή οδό Πρέβεζας  Ηγουμενίτσας και στα μισά περίπου της διαδρομής μπαίνετε στην οδό της Πάργας. Οι ομορφιές  τις  δε μπορούσαν να κρυφτούν με αποτέλεσμα να είναι ένας κοσμοπολίτικος προορισμός και πολλοί, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες να κάνουν εκεί τις διακοπές τους. Είτε για λίγες ώρες είτε για περισσότερες μέρες κάποια πράγματα καλό είναι να τα δείτε. Περπατήστε στην όμορφη προκυμαία με τα μαγαζιά εστίασης και ξεκουράστε το πνεύμα και τα μάτια σας στα απέναντι νησάκια σήμα κατατεθέν του όρμου της Πάργας. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών και τα χρώματα δένουν αρμονικά και χαρακτηρίζουν την πόλη. Κολυμπήστε στις αμμώδης παραλίες της τόσο στο Βάλτο, αυτής πίσω από το κάστρο που είναι μεγαλύτερη όσο και σε αυτή μπροστά στον οικισμό. Οι τολμηρότεροι φτάστε κολυμπώντας στο νησάκι και προσκυνήστε στο εκκλησάκι που έχει απάνω. Στο Βάλτο θα βρείτε πλήρες τουριστικό προϊόν. Αν θέλετε κάτι πιο ήρεμο ρωτήστε να σας πουν για τις κοντινές παραλίες που θα σας αποζημιώσουν με τα νερά τους και όχι μόνο. Αν βρεθείτε εκεί στις 6 Αυγούστου θα δείτε και την λιτάνευση της εικόνας της Μεταμορφώσεως που με βαρκούλα περνά απέναντι στο νησάκι σε μια πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή θρησκευτικής ευλάβειας. 
  Θα ήταν πολύ μεγάλη παράλειψη αν δεν ανεβείτε στο κάστρο. Και αυτό γιατί; Η θέα που σας προσφέρει το κάστρο είναι μοναδική. Η πόλη απλώνεται στα πόδια σας, η θάλασσα σας γαληνεύει και η σκιά από τα πεύκα σας δροσίζει. Εντός του κάστρου όμως λειτουργεί στον ανακαινισμένο στρατώνα καφέ για όσους θέλουν κάτι δροσιστικότερο. Μην εκπλαγείτε αν συναντήσετε καλλιτέχνες να εμπνέονται από τη θέα. Περπατήστε στης Πάργας τον ανήφορο που λέει και το δημοτικό τραγούδι, και ανακαλύψτε τόσο των έρωτα όπως λέει το ίδιο τραγούδι όσο και όμορφα σημεία, εκκλησάκια, γωνιές,  τόσο για χαλάρωση όσο και για φωτογράφιση. Από την Πάργα ξεκινούν εκδρομικά καραβάκια για Παξούς Αντίπαξους, ενώ πολύ κοντά μπορεί να ανακαλύψει κανείς και άλλα σημαντικά σημεία με σημαντικότερο αυτό του Νεκρομαντείου. Η πρόταση έγινε, η Πάργα είναι ένας προορισμός που μπορεί να σας δώσει πολλά περισσότερα από αυτά που αναφέρθηκαν εδώ. Τολμήστε λοιπόν να ανακαλύψετε το «νησί» της Ηπείρου. 
Παραλία Βάλτου
κάστρο
νησάκια
από το κάστρο


 είσοδος κάστρου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget