Παραλία Σαράντη

  Παραλία Σαράντη - Δόμβραινα - Νεοχώρι - Αλυκή
 Φίλοι των εκδρομών η χώρα μας κρύβει πολλές ευχάριστες εκδρομικές εκπλήξεις. Υπάρχουν περιοχές που είναι ελάχιστα γνωστές και όμως έχουν αξιόλογα σημέια. Μια τέτοια περιοχή είναι και η νοτιοδυτική Βοιωτία και συγκεκριμένα η περιοχή από τις Θεσπιές και Δόμβραινα μέχρι την παραλία Σαράντη. Για να φτάσει κανείς εκεί ερχόμενος από Αθήνα ακολουθεί μετά τη Θήβα την πορεία αριστερά για Δόμβραινα. Η πορεία είναι ευχάριστη μέσα από τις καλιέργειες στον νέο πλέον δρόμο που έχει φτιαχθεί. Καλό είναι να κάνετε μικρές στάσεις στα διαφορα χωριά της περιοχής ανάλογα με τό τι σας κινεί το ενδιαφέρον.
     Στις Θεσπιές συναντάμε το μνημείο των πεσόντων Θεσπιών στη μάχη του Μαραθώνα, ενώ λίγο πιο κάτω διασταυρωνόμαστε με το κανάλι του Μόρνου. Στο Νεοχώρι τόσο η όμορφη εκκλησία του όσο και το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής λίγο παραπάνω, που επαναλειτούργησε μετά από πολλά χρόνια είναι δύο σημαντικά σημεία στη διαδρομή σας. Λίγο έξω από τη Δόμβραινα μια παράκαμψη 5 περίπου χιλιομέτρων βατού χωματόδρομου μας οδηγεί στο βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Μακαριώτισσας. Το μοναστήρι είναι ανδρικό με πολύ πλούσια ιστορία διαμέσου των αιώνων προσφέροντας πνευματική ανάταση στους επισκέπτες του. Παράλληλα η αδελφότητα παράγει αξιόλογα γαλακτοκομικά και όχι μόνο προιόντα. Ένα ακόμα μοναστήρι βρίσκεται στην διαδρομή σας. Η παράκαμψη είναι λίγο μεγαλύτερη αλλά ο δρόμος αρκετά χειρότερος αφού εκεί φτάνει κανείς μόνο με αγροτικό 4χ4. Πρόκυτε για το μοναστήρι του Αγίου Σεραφείμ Δομβούς. Του Αγίου που ασκήτεψε στην περιοχή.
    Συνεχίζοντας την πορεία σας θα συναντήσετε το χωριό Πρόδρομος να σας υποδέχεται με την αψίδα που δημιουργεί το βυζαντινό υδραγωγείο ενώ λίγο πιο πάνω η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου δεσπόζει στο χωριό. Μετά το χωριό είστε στην τελική ευθεία, ο Θεός να την κάνει ευθεία με τις τόσες στροφές, για την Παραλία Σαράντη.
   Φτάνοντας στην παραλία σας υποδέχονται τα αρμυρίκια και η θαλάσσια αύρα. Όμορφα ταβερνάκια και καφέ είναι έτοιμα να σας εξυπηρετήσουν σε ότι τραβά η όρεξή σας. Κολυμπήστε στις βοιωτικές ακτές του Κορινθιακού κόλπου, αφήστε τη σκέψη σας να ταξιδέψει μέχρι τις απέναντι ακτές της Πελλοπονήσου και όχι μόνο, περπατήστε στην παραλία και αν θέλετε βρεθείτε και στην πίσω παραλία με τα στοιχιμένα αρμυρίκια και τα γλυπτά. Ότι και να κάνετε μια εκδρομή στη Παραλία Σαράντη θα σας αναζωογονήσει.
Μια εκδρομή στην νοτιοδυτική Βοιωτία έχει πολλά να σας αποκαλύψει πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέραμε εδώ. Εναλλακτική παραλία είναι η Αλυκή με λίγο μεγαλύτερη τουριστική υποδομή περισσότερα εξοχικά ενδιαφέρουσα διαδρομή που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και μια μικρή λιμνούλα που τις έδωσε άλλωστε το όνομα. Οργανώστε λοιπόν μια εκδρομή και απολάυστε τις ομορφιές της χώρας μας που είναι πολλές και εννίοτε καλά κρυμμένες!

παραλία Σαράντη





πίσω παραλία

Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής (καθολικό)
Ι.Μ. Μακαριώτισσας (καθολικό)
Αλυκή
Αλυκή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget