Ερείκουσα

Ερείκουσα
    Φίλοι των εκδρομών η Ελλάδα, όπως είναι γνωστό διαθέτει πολλά μικρά νησιά. Εκεί που το Ιόνιο πέλαγος συναντά την Αδριατική βρίσκεται η Ερείκουσα. Αρκετοί είναι αυτοί που το φωνάζουν Ερεικούσσα λανθασμένα. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Διαπόντίων νήσων βορείως της Κέρκυρας, μαζί με το Μαθράκι και το δυτικότερο άκρο της χώρας τους Οθωνούς. Είναι ένα νησί που κατοικήθηκε περίπου το 18ο αιώνα από λίγες οικογένειες κάτι που γίνεται αντιληπτό από την επανάληψη των ονομάτων.
   Φτάνοντας κανείς στην Ερείκουσα, θα δούμε το πώς παρακάτω, συναντά ένα καταπράσινο νησί με μια υπέροχη παραλία με την ονομασία Πόρτο και λίγα παραλιακά κτίσματα  καθώς και έναν ανεμόμυλο του 19ου αιώνα που δεσπόζει πάνω από την παραλία. Το νησί βέβαια μπορεί να είναι μικρό αλλά δεν έιναι μόνο αυτό. Δροσιστείτε στα νερά της μεγάλης αμμώδους προαναφερθείσας παραλίας με τα ρηχά νερά. Άτυπα μπορούμε να πούμε ότι η παραλία χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο, κοντά στην προβλήτα που έχει μια υποτυπώδη οργάνωση (ξαπλώστρες, ντούζ) και στο άλλο που χωρίζονται από τον γλυπτό βράχο. Αφήνοντας την παραλία περπατήστε στο νησί, αφού το αυτοκίνητο μάλλον είναι περιττό. Το νησί διαθέτει ένα πολύ καλό δύκτιο τσιμεντοστρωμένων δρόμων που σε οδηγούν τόσο στις μικρές συνοικίες του όσο και σε άλλα ενδιαφέροντα σημεία του. Ανεβείτε στο εκκλησάκι της Παναγίας Γοργοεπηκόου λίγο πάνω από το λιμάνι και θαυμάστε τη θέα σε μεγάλος μέρος του νησιού. Από το σημείο αυτό μπορείτε να δείτε όλο τον οικισμό καθώς και το νέο αλλά και το παλαιό λιμανάκι στο πίσω μέρος του οικισμού. Αν πάλι είστε από αυτούς που θα φτάσουν στο νησί με το ελικόπτερό τους τότε το εκκλησάκι θα το βρείτε καθώς κατηφορίζετε για τον οικισμό. Περπατήστε μέχρι το εγκαταλλειμένο λιμανάκι Φύκι και απολάυστε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα κάτω από το κιόσκι με την μυλόπετρα που πλέον εκτελεί χρέη τραπεζιού. Ανηφορίστε προς τις μικρές γειτονιές του νησιού και θαυμάστε τα σπίτια με τους όμορφους κήπους.
   Μπορεί η διαδρομή προς την παραλία Μπραγκίνη να έχει κάποια ανηφορικά κομμάτια, η θέα όμως και το περιβάλλον της διαδρομής μέσα από τα ρείκια, τα κυπαρίσσια, τις ελιές , τα βατόμουρα και τον όμορφο μικρό οικισμό σας αποζημιώνουν. Αν πάλι δεν θέλετε αυτή την διαδρομή με τον τσιμεντόδρομο επιλέξτε τη διαδρομή πάνω από τα βράχια στο τέλος της πρώτης παραλίας. Αν πάτε στην παραλία στο Μπραγκίνη καλό είναι να εφοσιαστείτε με νερό και φαγητό καθώς και κάποιο μέσο σκίασης. Η αμμώδης παραλία είναι ερημική και προσφέρεται για χαλάρωση. Αν είστε από αυτούς που θα φτάσουν με σκάφος στο νησί θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τον περίπλου του. Αν πάλι όχι επιλέξτε περιοχή και ακολουθήστε τις ξύλινες ενημερωτικές πινακίδες για να απολάυσετε το νησί πεζοπορώντας. Σε κάθε σας βήμα θα ανακαλύπτετε όλο και περισσότερες ομορφιές ενός νησιού που θα νομίζετε ότι είστε ο “κατακτητής” του! Κατακτήστε λοιπόν έναν από τους μικρούς “παραδείσους” της Ελλάδας και κρατήστε για πάντα τη μαγεία του μέσα σας. 
 
Για να φτάσετε στο νησί εκτός από το ελικόπτερό σας ή το σκάφος σας υπάρχουν τρία σημεία από την Κέρκυρα που αναχωρούν προς αυτό.
Λιμάνι Κέρκυρας
Πλοίο Αλέξανδρος, Τρίτη Παρασκευή Κυριακή
Διάρκεια ταξιδιού περίπου 3 ώρες είναι το μόνο που πέρνει 2 οχήματα.

Λιμάνι Αγίου Στεφάνου
Πλοίο Πήγασος Δευτέρα Παρασκευή http://www.aspiotislines.gr/7501/
Διάρκεια 1 ώρα

Λιμάνι Σιδάρι
Πλοίο Νέαρχος Τετάρτη Σαββάτο Κυριακή (Ιούνιο- Σεπτέμβριο)
Αναχώρηση 10  Επίστροφή 15:00 τιμή  9 ευρώ
Διάρκεια Ταξιδιού 1 ώρα

Για διευκόλυνση των εκδρομέων και όχι για διαφημιστικούς λόγους παραθέτουμε παρακάτω τα τρία ξενοδοχεία που διαθέτει το νησί.





Ερείκουσσα
Φύκι
Πόρτο
επιλέξτε διαδρομή
γλυπτός βράχος

ηλιοβασίλεμα στο Πόρτο

 κιόσκι στο Φύκι
βατόμουρα
διαδρομή για Μπραγκίνη

Μπραγκίνη
Μπραγκίνη

Πόρτο μετά το γλυπτό βράχο
κρίνα
θέα από ψηλά
 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget