Λουτράκι

Λουτράκι Κορινθίας

    Φίλοι των εκδρομών υπάρχουν στην χώρα μας πολλοί προορισμοί που για κάποιο λόγο κατέχουν υψηλές θέσεις στις προτιμήσεις των εκδρομέων τις περισσότερες φορές όχι άδικα. Ένας τέτοιος προορισμός είναι και το Λουτράκι Κορινθίας. Η άφιξη στον προορισμό γίνεται οδικώς μέσω της Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου ή με τον προαστιακό, μόνο που ο σταθμός πλέον δεν είναι μέσα στην πόλη όπως παλιά, αλλά αρκετά έξω. 
    Υπάρχει όμως και μια άλλη διαδρομή για τους πιο “ψαγμένους” Φτάνοντας στα Μέγαρα ακολουθεί κανείς τη διαδρομή για Αλεποχώρι, Σχίνο, Πίσια, Περαχώρα και από εκεί στο Λουτράκι. Η διαδρομή αυτή είναι πολύ όμορφη και υπάρχει μεγάλη εναλλαγή τοπίου. Ο δρόμος είναι πολύ στενότερος σε σχέση με την Εθνική Οδό αλλά σας αποζημιώνει η διαδρομή η οποία είναι μόνο 20χλμ παραπάνω. Στη διαδρομή αυτή μπορεί κανείς να θαυμάσει τα δάση των Γερανείων, να κολυμπήσει στις ήρεμες ακτές του Σχίνου και των Αιγειρουσσών και γιατί όχι να προσκυνήσει στο πολύ όμορφο και φιλόξενο γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Μακρινού. Η θέα από τη μονή στον κόλπο της Ψάθας είναι μοναδική. Στη μονή καταφεύγει πλήθος κόσμου τόσο για να ζητήσει βοήθεια από τον Άγιο όσο και για να τον ευχαριστήσει για την βοήθεια που του πρόσφερε.     
   Φεύγοντας από το μοναστήρι συνεχίζετε παραλιακά, ανεβαίνετε στο χωρίο με το όνομα Πίσια και αν θέλετε πάτε μέχρι την πηγή. Αν πάλι όχι οδεύετε προς την Περαχώρα. Φτάνοντας εκεί έχετε δύο δυνατότητες. Η πρώτη να πάτε απευθείας στο Λουτράκι. Η άλλη να πάτε μέχρι τη λίμνη Βουλιαγμένη και γιατί όχι μέχρι το Ηραίο. Η λίμνη συνδέεται με ένα μικρό φυσικό κανάλι με τον Κορινθιακό κόλπο. Προσφέρετε για περπάτημα στις όχθες τις, για ψάρεμα αλλά και για κολύμπι. Με όλα αυτά μπορεί να άνοιξε η όρεξή σας. Μην ανησυχείτε καθόλου αφού υπάρχουν καταστήματα για να καλύψουν τις γαστριμαργικές σας ανησυχίες. Καλό είναι να πάτε μέχρι τον Αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου. Ο χώρος είναι βαθμιδωτός με καταπληκτική θέα προς τη θάλασσα. Εκεί θα δείτε το ναό της Ήρας, εξ ου και το όνομα Ηραίο, μια δεξαμενή ρωμαϊκών χρόνων σε καλή κατάσταση, ένα μικρό εκκλησάκι δείγμα ότι χώρος είχε συνέχεια, αλλά και την αρχαιότερη προβλήτα με κάβο που σώζονται από τον 6ο πΧ.αιώνα. Οι τολμηρότεροι με λίγη προσοχή μπορούν να πάνε μέχρι το φάρο.  
  Για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού Λουτράκι σημαίνει Όσιος Πατάπιος Το σημείο που ασκήτεψε πάνω στα Γεράνια όρη ο Όσιος Πατάπιος είναι γυναικείο μοναστήρι που φιλόξενα δέχεται τον κάθε χριστιανό που θέλει να προσκυνήσει το σκήνωμα του αγίου αλλά και να ηρεμήσει στη θέα του τοπίου. Από το μοναστήρι κανείς μπορεί να δει και να θαυμάσει το Λουτράκι κάτω από τα πόδια του αλλά με καλό καιρό και πέρα από την διώρυγα. Ο θρησκευτικός τουρισμός ανθεί στο Λουτράκι αφού εκτός από το μοναστήρι του Οσίου Παταπίου υπάρχουν πολλά ακόμα όπως της Αγίας Μαρίνας, μέσα στην πόλη, του Αγίου Γερασίμου στο δρόμο για τον όσιο Πατάπιο και άλλα. Ένας ακόμα τουριστικός τομέα που γνωρίζει άνθιση από παλιά είναι ο ιαματικός τουρισμός λόγω των ιαματικών νερών του που είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Η παραλία του Λουτρακίου εκτός από κολύμπι, προσφέρεται και για περατζάδα. Περπατήστε τόσο παραλιακά όσο και στους μέσα δρόμους της όμορφης πόλης, στο πάρκο αλλά και στα βυζαντινά μνημεία όπως το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα που πρόσφατα σώθηκε από τη φθορά του χρόνου και απολαύστε μια σύγχρονη λουτρόπολη. Όσο για την ώρα του φαγητού ή του γλυκού αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί αφού εκεί θα βρείτε τα πάντα. Ένα γνωστό μέρος του Λουτρακίου είναι και το καζίνο του. Δεν το συστήνουμε όμως γιατί η επίσκεψη σε τέτοιους χώρους σας στερεί τη χαρά να ανακαλύψετε την πόλη... και όχι μόνο! Αν έχετε χρόνο μπορείτε να επισκεφθείτε και την βυθιζόμενη γέφυρα στη διώρυγα στη Ποσειδωνία. Η πρόταση έγινε. Η απόφασή σας μένει να πάτε για πρώτη ή για πολλόστή φορά και να ανακαλύψετε πράγματα που μέχρι τώρα δεν τους δίνατε σημασία.
νέος ναός Αγ. Ιωαννου Μακρυνού
παραλία στο Σχίνο
λίμνη Βουλιαγμένης
εκκλησάκι στη λίμνη
η αρχαιότερη προβλήτα
Ηραίο
φάρος
άγιος Ανδρέας
 παραλία Λουτρακίου
 


καταρράκτης
βυθιζόμενη γέφυρα
η διώρυγα από τη βυθιζόμενη γέφυρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget