Αθηναϊκές Εξορμήσεις


Φίλοι των εκδρομών το λεκανοπέδιο της Αθήνας μπορεί να μην είναι ότι καλύτερο από πολεοδομικής απόψεως όμως διαθέτει μερικές πολύ όμορφες τοποθεσίες που μπορεί να σας κάνουν για λίγο να ξεχάσετε τα προβλήματα και να απολαύσετε τις μικρές ομορφιές. Η πρότασή μας ξεκινά από το κέντρο της Αθήνας. Στον Εθνικό Κήπο έχετε πάει; Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την Βουλή των Ελλήνων και ήταν τμήμα των ανακτόρων. Κατασκευάσθηκε από Βαβαρούς γεωπόνους και έχει μεγάλη ποικιλία από φυτά τόσο ενδημικά όσο και από μακρινές χώρες. διαθέτει λίμνη και αρδεύεται από πηγή στο Γουδί γνωστή από την αρχαιότητα. Μια βόλτα στον Εθνικό κήπο είναι μια πολύ όμορφη ενέργεια που βοηθά τον επισκέπτη να γνωρίσει μία από τις ομορφιές της Αθήνας.



Πολύ κοντά βρίσκεται και ο χώρος του Ζαππείου που προσφέρεται για περπάτημα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που συμβαίνουν διάφορες εκδηλώσεις.
Ζάππειο Μέγαρο


Ένα ακόμα όμορφο σημείο είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Στοάς του Αττάλου
με τον τόσο πλούσιο ιστορικό περιβάλλοντα χώρο.
Απομακρυνόμαστε από την Αθήνα και προτείνουμε στα δυτικά το μεγαλύτερο πάρκο της με το όνομα Πάρκο Τρίτση.


Ακολουθώντας την Λεωφόρο Κηφισίας μπορείτε να δείτε το κτήμα Συγγρού. Ο ισχυρός άνδρας του 19ου αιώνα στην Ελλάδα είχε μια τεράστια έκταση στην Κηφισιά που έχει περιέλθει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η είσοδος είναι ελεύθερη και κανείς μπορεί με λίγο περπάτημα να δει τόσο την έπαυλη και το εκκλησάκι γοτθικού ρυθμού όσο και τις καλλιέργειες αλλά με λίγη παρατηρητικότητα να δει και την πανίδα όπως χελώνες, πουλιά και άλλα.
η έπαυλη


και όμως είναι στην Κηφισιά
Το παραλιακό μέτωπο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου είναι ένα όμορφο σημείο για μια ξεκούραστη περατζάδα από το Θωρηκτό Αβέρωφ και το ναυτικό μουσείο αλλά και το πάρκο Φλοίσβου.
Για αυτούς που θέλουν να απομακρυνθούν λίγο περισσότερο προτείνουμε το Τατόι . Εκεί σε μια πολύ μεγάλη έκταση τα πρώην βασιλικά κτήματα περιμένουν να τα ανακαλύψετε και να χαρείτε τον περιβάλλοντα χώρο.

Λίγο μακρύτερα από το Τατόι υπάρχει η λίμνη Μπελέτσι. Μια επίσκεψη στην μικρή αυτή λίμνη θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις ομορφιές που ξέρει να κρύβει η Αττική.

Στο νότο προτείνουμε το εθνικό πάρκο Σουνίου και τη θέση Χάος. Η τοποθεσία αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μεσογειακής χλωρίδας και ορνιθοπανίδας με πλούσια γεωλογικά φαινόμενα.

Μια ακόμη πρόταση είναι ο πάντα προσφιλής Υμηττός. Πολλά είναι τα σημεία του που μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Η επιλογή σας ας γίνει ανάλογα με την διάθεση σας. Προτείνουμε την διαδρομή προς το Δάσος Καισαριανής.

Στην Αττική υπάρχουν πολλά ακόμα σημεία που μπορεί κανείς να επισκεφτεί και να περάσει όμορφα. Πολλά μπορεί να είναι πολύ κοντά στο σπίτι μας. Ας αφήσουμε λοιπόν το σπίτι και τον καναπέ του που "βουλιάζει" μπροστά στην τηλεόραση και ας εκδράμουμε για να χαρούμε τις ομορφιές που έχουμε και αγνοούμε!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget