Μονές Ηπείρου


Φίλοι των εκδρομών, μια επίσκεψη σε μια μονή ωφελεί πολύ από πολλές απόψεις τους επισκέπτες ακόμα και αν δεν είναι άνθρωποι τόσο κοντά σε αυτές ή στην εκκλησία. Πολύ δε περισσότερο ωφελεί όσους είναι κοντά. Παρακάτω γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιασθούν όσο περισσότερα από τα πολλά και όμορφα μοναστήρια της Ελλάδας. Εδώ παρουσιάζουμε τις μονές της Ηπείρου.

ΑΡΤΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΤΗΣ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
 Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Γηρομερίου 
Το ιστορικό ανδρικό μοναστήρι βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Γηρομέρι. Η ιστορία του αρχίζει τον 14ο αιώνα ενώ κατα την περίοδο της τουρκοκρατίας διέθετε κρυφό σχολειό με μυστική κρύπτη που έχει αναστηλωθεί και είναι επισκέψιμη από τους προσκυνητές. Η πρόσβαση είναι εύκολη για ΙΧ πολύ δύσκολη όμως για λεοφωρία ανω των 30 θέσεων λόγω στενότητας του δρόμου στο χωριό.

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Παγανιών 
Η μονή είναι κτίσμα του 1652 και βρίσκεται κοντά στο χωριό Νεράιδα στην παλαιά διαδρομή Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων. Η θέα από τη μονή στην κοιλάδα του Καλαμά είναι μοναδική.
Ιερά Μονή Ράγιου
Μέσα στο χωριό Ράικο βρίσκετε ένα μικρό αλλά αξιόλογο ανδρικό μοναστήρι  κτίσμα μάλλον του 11ου αιώνα. Η πρόσβαση είναι εύκολη ακόμα και σε μεγάλα λεωφορεία.



ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΥΙΝΟΥΠΩΛΕΩΣ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΗΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget