Παραλίες Χανίων


  Φίλοι των εκδρομών τα Χανιά δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι παραλίες τους είναι από τις ομορφότερες και πιο πολυδιαφημισμένες σε όλη την Ευρώπη. Παρουσιάζουμε κάποιες από τις πολλές και όμορφες παραλίες τους για να δώσουμε το έναυσμα να γνωρίσετε όχι μόνο αυτές αλλά και πολλές ακόμα.




Παλαιόχωρα. Μπροστά στον οικισμό υπάρχουν δύο παραλίες με τα τα ίδια χαρακτηριστικά. Βότσαλα με χοντρή άμμο και καλή τουριστική υποδομή συνθέτουν το σκηνικό και στις δύο αυτές παραλίες που μπορείτε να επιλέξετε που θα κολυμπήσετε ανάλογα τον κυματισμό. 
Κριός είναι το όνομα μια αμμώδους παραλίας πολύ κοντά στην Παλαιόχωρα. Λίγες ξαπλώστρες και αρκετοί κέδροι είναι αυτό που κανείς συναντά στην παραλία. Η πρόσβαση είναι εύκολη. Καλό είναι να αποφύγετε να βάλετε το όχημα στην άμμο.
 Ανύδρι είναι μια όμορφη παραλία με χοντρή άμμο στα ανατολικά της Παλαιόχωρας. Η Πρόσβαση γίνεται μέσα από ένα χωματόδρομο. στο μεγάλο πλάτωμα αφήνετε το όχημα και ακολουθώντας ένα σύντομο μονοπάτι φτάνετε στην όμορφη παραλία με τον ενδιαφέροντα βυθό. Στην παραλία αν και λειτουργεί καντίνα, στην μία πλευρά υπάρχουν λουόμενοι που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.
 Γιαλισκάρι είναι η  παραλία με το διπλό πρόσωπο και το ψιλό βοτσαλάκι που προηγείται αυτής των Ανύδρων. Υπάρχει μικρή τουριστική υποδομή ενώ η πρόσβαση γίνεται από τον ίδιο χωματόδρομο.


Σούγια είναι η γνωστότερη παραλία στα νότια. Είναι τεράστια με ψιλό βοτσαλάκι και πλήρη τουριστική ανάπτυξη. Σε ένα μέρος της παραλίας υπάρχουν πολλοί λάτρεις του free camping ενώ αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.
Ελαφονήσι. Από τις καλύτερε παραλίες τις Ελλάδας. Τα γαλαζοπράσινα νερά ο εντυπωσιακός βυθός αλλά και η πολύχρωμη άμμος το κάνουν ξακουστό και εκτός συνόρων. Πλήρης τουριστική υποδομή συναντά κανείς σε μεγάλα κομμάτια της παραλίας. Αρνητικό μόνο το άναρχο παρκάρισμα που ορισμένοι κάνουν ακόμα και σε προστατευόμενες ζώνες αφού η περιοχή προστατεύεται από τη Natura 2000. Οι τολμηρότεροι προχωρήστε προς το κεδροδάσος μια εντυπωσιακή περιοχή με μικρούς κολπίσκους και κέδρους μέχρι την ακτή.
 Φαλάσαιρνα. Άλλη μια από τις κοσμοπολίτικες παραλίες του νομού Χανίων έχει βραβευθεί πολλές φορές στις καλύτερε παραλίες του κόσμου. Είναι αμμώδεις με δυτικό προσανατολισμό και η τουριστική του υποδομή είναι πολλή καλή. Η πρόσβαση στην ακτή είναι εύκολη και γίνεται από πολλά σημεία.
 
Νότια Κρήτη. Παραλίες με περισσή ησυχία και ψιλό βοτσαλάκι που η πρόσβαση τους γίνεται κατά κύριο λόγω με καραβάκι ή σε κάποιες άλλες για τους πιο τολμηρούς με τα πόδια. Στις περισσότερες αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.









Λίμνη Κουρνά. Είναι μια από τις δύο λίμνες που υπάρχουν στη Κρήτη και πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να κολυμπήσουν στα νερά της. Η παραλία είναι βοτσαλωτή ενώ νοικιάζονται σκάφη για βόλτα στη λίμνη. Κοντά στη λίμνη υπάρχουν καταστήματα για ότι τραβά η όρεξή σας.



Γεωργιούπολη. Η παραλία με την πλήρη τουριστική ανάπτυξη στα βόρεια της Κρήτης ανάμεσα στη διαδρομή Χανιά Ρέθυμνο. Εντυπωσιάζει το εκκλησάκι που είναι χτισμένο σε ένα βράχο μέσα στη θάλασσα. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια από ένα τσιμεντένιο διάδρομο.
Νέα Κυδωνία. Όμορφη αμμώδης παραλία που προσφέρεται για οικογένειες. Η πρόσβαση είναι εύκολη αφού βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό.

Ο νομός Χανίων δεν έχει μόνο αυτές τις παραλίες. Έχει ακόμα πολλές και όμορφες παραλίες που σας καλούν να τις ανακαλύψετε. Το σίγουρο είναι ότι σε όποια και να κολυμπήσετε θα έχετε μόνο θετικά να θυμάστε. Τολμήστε λοιπόν μία βουτιά.... (είναι λίγο)...  στα Χανιά!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget