Τρίπολη

     Φίλοι των εκδρομών ένας προορισμός για όλες τις εποχές είναι η Αρκαδία. Τόσο τα ορεινά όσο και τα παράλια της αποτελούν σημείο αναφοράς για τους εκδρομείς. Εκτός όμως από τα όμορφα χωριά της έχει και μια όμορφη πρωτεύουσα την ιστορική Τρίπολη. Η πόλη που απελευθερώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 1821 από τον οθωμανικό ζυγό εκτός από τότε πρωτεύουσα της Πελοποννήσου έθεσε και υποψηφιότητα για νέα πρωτεύουσα της χώρας σε ένα σχέδιο αποκέντρωσης τη δεκαετία του 70. Σήμερα είναι μια όμορφη πόλη με αναβαθμισμένη εικόνα προσιτή στον επισκέπτη. 
     Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη μέσω του οδικού άξονα Κόρινθος Τρίπολη μόλις 1:30 ώρα από την Αθήνα. Η Τρίπολη δεν έχει να δείξει κάτι από το μακρινό παρελθόν της αφού ο Ιμπραήμ το 1827 την κατέστρεψε ολοσχερώς. Αυτό όμως δεν την κάνει καθόλου ευκαταφρόνητη αφού έχει πολλά και αξιόλογα κτίσματα να επιδείξει. Σημείο συνάντησης είναι η μεγάλη πλατεία Άρεως. Μια βόλτα στην πλατεία αλλά και στους γύρω δρόμους που έχουν πεζοδρομηθεί και έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης αλλά ταυτόχρονα και πιο ελκυστική στους επισκέπτες έχει να σας δώσει πολλά για το χρώμα της. 
     Η πλατεία Ανεξαρτησίας το κομμάτι της πόλης που κρατά λίγο από την παλιά Τρίπολη είναι σημείο αναφοράς. Προσκυνήστε στο ναό του Αγίου Βασιλείου που χτίσθηκε πάνω σε παλιό τζαμί και φυλάσσονται τα λείψανα του νεομάρτυρα αγίου Δημητρίου του εκ Τριπόλεως. Αρκετά κοντά βρίσκεται και ο ναός του προφήτη Ηλία στην άκρη της πλατείας και του πάρκου. Θαυμάστε το υπέροχο νεοκλασικό κτήριο που στεγάζεται το δικαστικό μέγαρο με τον όμορφο πίσω κήπο του. Η πλατεία Άρεως είναι η κορυφαία της πόλης και τόπος συνάντησης. Επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο και μάθετε για την πλούσια ιστορία της Αρκαδίας. Περιπλανηθείτε στους δρόμους και στους όμορφους πεζόδρομους κάνετε τις αγορές σας από τα καταστήματα και αν έρθει η ώρα που η όρεξή σας επιτακτικά σας καλεί να δοκιμάσετε γλυκές ή αρμυρές δημιουργίες της περιοχής δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα αφού διαθέτει τα πάντα η πόλη. Αν είστε λάτρεις της αρχιτεκτονικής τότε καλό θα είναι να δείτε τόσο το κτήριο του Σιδηροδρομικού σταθμού που αποτέλεσε μάλιστα και σκηνικό σε ταινία όσο και την Ιερατική σχολή κτίσμα του 1833. Μπορεί εδώ να αναφέρθηκαν κάποια από τα πολλά που έχει η πόλη να δώσει στον επισκέπτη της. Μια βόλτα θα σας δώσει την ευκαιρία να ακολουθήστε την καρδιά σας και να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερα. Τολμήστε το!
ναός Αγ. Βασιλείου
πάρκο
πίσω κήπος δικαστικού μεγάρου
πλατεία Αγ. Βασιλείου
ναός νεομάρτυρα Παύλου
πλατεία Άρεως
δικαστικό μέγαρο
Κολοκοτρώνης
πάρκο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget