Ρέθυμνο

    Φίλοι των εκδρομών, κάθε πόλη στην Ελλάδα έχει κάτι που σε κάνει να θέλεις να την επισκεφτείς. Άλλες έχουν λιγότερα και άλλες περισσότερα σημεία που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Υπάρχουν όμως και πόλεις που πραγματικά αν δεν τις επισκεφτείς, τότε εκδρομικά δεν έχεις ολοκληρωθεί. Μια τέτοια πόλη είναι και το Ρέθυμνο. Ανάμεσα στους “γίγαντες” τις κρητικής γης, Χανιά και Ηράκλειο, υπάρχει μια πόλη που αξίζει την προσοχή του επισκέπτη όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ακολουθώντας τα βενετσιάνικα πρότυπα, το καρναβάλι του που είναι από τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα.
   Τι να πρωτοπεί κανείς για την όμορφη μικρή αυτή πόλη. Μπορεί να είναι μικρή αυτό όμως δεν είναι μειονέκτημα, αφού δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να την εξερευνήσει ολόκληρη. Χαρακτηριστικό σημείο το ενετικό λιμανάκι με τον όμορφο φάρο που μπορεί να γίνει εκκίνηση για μια όμορφη βόλτα. Περπατήστε στην εμπορική οδό Αρκαδίου θαυμάζοντας όχι μόνο τα καταστήματα αλλά και τα κτίσματα πάνω από αυτά που σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Αν θέλετε να συνεχιστεί η μεταφορά στη εποχή της ενετοκρατίας καλό είναι να παρασυρθείτε στα δρομάκια με μικρότερη τουριστική κίνηση όπως η οδός Ν. Φωκά ή "μακρύ στενό" με τα εκπληκτικά θυρώματα με ενετικά και οθωμανικά κτίσματα. Η κρήνη Ριμόντι και η Λότζια είναι σημεία  που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Προσκηνήστε στις ενορίες της πόλης με χαρακτηριστικότερες την Κυρία των Αγγέλων και τους Τέσσερις μάρτυρες. Κρήτες άγιοι που μαρτύρησαν στο Ρέθυμνο. Πολύ κοντά σε αυτή την εκκλησία είναι και ο δημοτικός κήπος ένας από τους καλύτερους της χώρας που φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα. Περπατώντας μέσα την παλιά πόλη θα ανακαλύψετε όμορφα κτήρια χαρακτηριστικά όλων των εποχών ενετικά και οθωμανικά να δένουν όμορφα με την κρητική αρχιτεκτονική. Το νεοκλασικό νομαρχιακό κτήριο με την όμορφα διαμορφωμένη πλατεία στα δυτικά τις πόλης είναι ένα ακόμα κτίσμα που αξίζει την προσοχή σας 
   Το παραλιακό μέτωπο της πόλης είναι πολύ μεγάλο και ο παραλιακός πεζόδρομος όμορφα σχεδιασμένος. Περπατήστε κάτω από τους φοίνικες και απολαύστε το θαλασσινό αεράκι. Το βράδυ δε, που διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. Αν θελήσετε να κάνετε μπάνιο αυτό είναι εύκολο αφού η παραλία της πόλης, βραβευμένης με γαλάζια σημαία, σας περιμένει να την απολαύσετε.
    Μην παραλείψετε από την βόλτα σας τη Φορτέτζα το ενετικό κάστρο που δεσπόζει πάνω στο λόφο. Απέναντι από την είσοδο του κάστρου το αρχαιολογικό μουσείο Ρεθύμνου με την πλούσια συλλογή του σας περιμένει για να ενημερωθείτε και να θαυμάσετε μοναδικούς θησαυρούς. Ανεβαίνοντας στη Φορτέτζα αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη αλλά τα μάτια σας δεκατέσσερα. Διοικητικά κτήρια, εκκλησάκι, τζαμί, φυλακές, στέρνες, στέκουν προφυλαγμένα από τις πολεμίστρες και τα φυλάκια με την καταπληκτική θέα προς την πόλη και τη θάλασσα, προσμένοντας να αφηγηθούν στους επισκέπτες την ιστορία του περίφημου αυτού κάστρου. Αν βρεθείτε απόγευμα απολαύστε πάνω από τον δυτικό προμαχώνα το ηλιοβασίλεμα. Προσέξτε όμως μην περάσετε το βράδυ σας στο κάστρο αφού με τη δύση του ήλιου το κάστρο κλείνει. Εκτός αν υπάρχουν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το σίγουρο είναι ότι το Ρέθυμνο έχει πολλά περισσότερα να σας αποκαλύψει από αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Η πρόσβαση σε αυτό είναι πολύ εύκολη και ενίοτε πολύ οικονομική είτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς μέσω των Χανίων ή του Ηρακλείου. Αν λοιπόν θέλετε να ανακαλύψετε θυρώματα, πύλες, τζαμιά, λουτρά, κάστρα και πολλά ακόμα ή να απολαύσετε στον τόπο της την κρητική κουζίνα τολμήστε το!




φορτέτζα






 κυρά των Αγγέλων
κρήνη Ριμόντι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget