Καμηλάρι Σίβας

     Φίλοι των εκδρομών πολλά χωριά στην Ελλάδα βρίσκονται σε σημαντικά σταυροδρόμια τουριστικών προορισμών αλλά λίγοι είναι οι εκδρομείς που θα σταθούν να τα προσέξουν και δεν θα τα προσπεράσουν αδιαφορώντας για αυτά, σκεπτόμενοι μόνο τον τελικό προορισμό. Την ίδια τύχη έχουν και δύο από τα χωριά του νομού Ηρακλείου που βρίσκονται πάνω στο δρόμο για τα Μάταλα και το Καλαμάκι αλλά και για τους Καλούς Λιμένες και την Ι.Μονή Οδηγήτριας. Το Καμηλάρι και ο Σίβας είναι δύο χωριά του δήμου Φαιστού με κομβική  αλλά και ιστορική σημασία. Η πρόσβαση σε αυτά πολύ εύκολη οδικώς.
    Φτάνοντας κανείς στο Καμηλάρι ένα χωριό χτισμένο και στις δύο πλευρες του λόφου αγναντεύει βορειοανατολικά την καταπράσινη πεδιάδα την Μεσσαράς και από την άλλη τα υψώματα και την θάλασσα στο νότιο Κρητικό Πέλαγος. Περπατήστε στα όμορφα δρομάκια του θαυμάστε τα αρχοντικά, προσκυνήστε στην όμορφη ενορία του που εορτάζει δύο φορές το χρόνο, του Αγίου Παντελεήμονος και της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Αν από το περπάτημα σας άνοιξε η όρεξη κανένα πρόβλημα αφού μέσα στα δρομάκια του χωριού ξεπροβάλλουν όμορφα μικρά καταστήματα που καλύπτουν σχεδόν κάθε σας ανάγκη.
    Λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα από το Καμηλάρι βρίσκετε το χωριό Σίβας. Εδώ τα πάντα όσον αφορά την εστίαση βρίσκονται στην όμορφη κεντρική πλατεία Εκεί βρίσκεται και η πανέμορφη εκκλησία του, ενετικού ρυθμού που δεσπόζει στο χωριό μαζί με το σχολείο. Βέβαια στο Σίβα υπάρχουν πολλά ακόμα σημεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Πετρόχτιστα αρχοντικά, όμορφες αυλές, καταπληκτικές καμάρες είναι μερικά μόνο από αυτά που θα θαυμάσει ο επισκέπτης στο φιλόξενο χωριό. Και οι δύο αυτοί προορισμοί έχουν πολλά ακόμα να σας αποκαλύψουν φτάνει εσείς να θέλετε να τα ανακαλύψετε. Τολμήστε το.
 Μάταλα

Καμηλάρι


Ανατολή σελήνης
Σίβας




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget