Παραλίες... μαγιό προαιρετικό

  Φίλοι των εκδρομών το καλοκαίρι έχει ως σημείο αναφοράς την θάλασσα. Αυτό βέβαια είναι κάτι σχετικά νέο αφού ο τουρισμός που σχετίζεται με θαλάσσια μπάνια είναι κάτι που έχει ιστορία 100 με 130 χρόνια. Τα πρώτα χρόνια τα μαγιό ήταν περισσότερο ένδειξη πλούτου. σιγά σιγά όμως αναγνωρίζοντας την δυσκολία να ευχαριστηθεί κανείς το μπάνιο του με τόσα ρούχα άρχισαν να μικραίνουν. Παράλληλα όμως υπήρχαν στις αρχές του 20ού αιώνα και άνθρωποι που κυρίως για θεραπευτικούς σκοπούς θεωρούσαν το μαγιό προαιρετικό. Έτσι περίπου ξεκίνησε το κίνημα του γυμνισμού που στην Ευρώπη και την Αμερική πήρε μεγάλες διαστάσεις. Στην Ελλάδα κυρίως λόγω της μακραίωνης επιρροής τόσο της εκκλησίας αλλά και άλλων συνθηκών δεν πήρε ανάλογες διαστάσεις παρά το γεγονός ότι οι πολλές παραλίες της χώρας θα το επέτρεπαν. Πολλοί όμως είναι και αυτοί που μπορεί να μην χαρακτηρίζονται γυμνιστές ή να μην ασπάζονται πλήρως τους κανόνες της γυμνιστικής κοινότητας αλλά τολμούν να θεωρούν το μαγιό προαιρετικό σε παραλίες βεβαίως που υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Βεβαίως υπάρχουν και άλλοι που νομίζουν ότι τους δίνεται η δυνατότητα σε τέτοιες παραλίες όχι να χαρούν και να ευχαριστηθούν το σώμα τους να έρχεται πιο κοντά στη φύση, αλλά να βγάλουν κάθε τους προβληματική συμπεριφορά. Εκ προοιμίου δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν πολύ δε περισσότερο τις παραλίες που δέχονται λουόμενους χωρίς μαγιό. 
   Η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί ως ο παράδεισος των γυμνιστών αφού τόσο ο μεγάλος αριθμός των ακτών όσο και η δύσκολη πρόσβαση σε πολλές από αυτές έδινε την δυνατότητα σε ξένους και ντόπιους να χαρούν τον αέρα, τον ήλιο και την θάλασσα χωρίς μαγιό μακριά από τα αδιάκριτα μάτια. Η ανάπτυξη όμως του τουρισμού και η συνεχής διάνοιξη δρόμων προς τις παραλίες έχει μειώσει κατά πολύ αυτές που προτιμούν οι λουόμενοι που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό. Από την άλλη μαζί με το δρόμο ήρθαν και αρκετοί που νόμιζαν ότι σε μια τέτοια παραλία θα έβλεπαν "εξωγήινους" ή άλλοι που νόμιζαν ότι όσοι είναι χωρίς μαγιό για λίγη ώρα στην παραλία, θα έχουν το ίδιο αρρωστημένο μυαλό, όλο το χρόνο με αυτούς. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που επισκέπτονται αυτές τις παραλίες για να ικανοποιηθούν οφθαλμικά αλλά ταυτόχρονα επιθυμούν να "νουθετησουν" και να απομακρύνουν τα "μιάσματα" που μολύνουν τον τόπο. Από την άλλη πλευρά όμως η συμπεριφορά ορισμένων λουομένων που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό δεν είναι και η καλύτερη αφού μπορεί να προκαλούν ιδιαιτέρως τους Έλληνες που έχουμε μια ειδική σχέση με το γυμνό. 
    Πέρα όμως από αυτά, υπάρχουν παραλίες σε όλη την χώρα που ακόμα και σήμερα προτιμώνται από λουόμενους που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.  Αν κάποιοι είναι αυτής της άποψης και πρακτικής ή αν το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και δεν έχουν βρει ακόμα την ευκαιρία να το δοκιμάσουν ή προτιμούν την ηρεμία που προσφέρουν αυτές οι παραλίες κυρίως λόγω της ερημικότητας που έχουν, χωρίς να ασχολούνται με τους άλλους λουόμενους παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιες από αυτές. Αν πάλι δεν σας ικανοποιεί κάτι τέτοιο τότε μπορείτε να μην κολυμπήσετε σε αυτές. Σίγουρα ο τόπος που βρίσκετεστε έχει και άλλες ερημικές που δεν τις προτιμούν λουόμενοι που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό. Βέβαια σε μια ερημική παραλία μπορεί εύκολα κάποιος να θεωρήσει ότι το μαγιό του είναι προαιρετικό. Παρακάτω ακολουθούν παραλίες για λουόμενους που θέωρούν το μαγιό προαιρετικό, είτε για να τις επισκεφθεί κάποιος και να χαρεί μια βουτιά χωρίς το μαγιό του είτε συνειδητά είτε δοκιμαστικά. Αν πάλι ανήκετε σε αυτούς που δεν μπορούν να αποχωρισθούν το μαγιό τους, ή δεν αισθάνονται όμορφα σε ένα τέτοιο περίγυρο καλό θα είναι να τις αποφύγετε, αφήνοντας περισσότερο χώρο και άνεση σε αυτούς που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό!

ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Βέλανιό Η επίσημη και με απόφαση δημοτικού συμβουλίου παραλία στην Σκόπελο.

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ
Σπαρτίνες. Η όμορφη ερημική παραλία σε τρία μέρη στο δρόμο μετά το ελικοδρόμιο

ΣΚΥΡΟΣ
Καρεφλού. Στο δρόμο για το αεροδρόμιο με λίγο δύσκολη πρόσβαση μέσα από ένα στενό δρομάκι που καταλήγει στο μέσο της παραλίας..Οι λουόμενοι χωρίς μαγιό είναι συνήθως στα δύο άκρα της. 
παραλίας. 
Παπαχούμα. Κάτω ακριβώς από την Χώρα εκεί που ξεκινά ένα δρομάκι για το μουσείο ένα άλλο χωμάτινο πεζοπορικό ξεκινά για την παραλία με το ψιλό βοτσαλάκι.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Κολούμπος. Στα ανατολικά της Οίας υπάρχει μια μεγάλη παραλία με όμορφους σχηματισμούς στα βράχια. Πλέον η πρόσβαση είναι εύκολη.

Σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων υπάρχει τουλάχιστον μία παραλία για λουόμενους που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.
Άνδρος (Λύδι)
Σύρος (Αρμέος)


Πάρος     (Λαγγέρι,
Αντίπαρος (κάμπινγκ)
Νάξος     (Αγ. Άννα)
Δονούσα (Κέρος, Λιβάδι)
Σχοινούσα (Γερολιμνιώνας, Φικιό)

Κουφονήσι (Ιταλίδα)   
Ίος (Κολιτσάνι)
Αμοργός (Πλάκες)
Φολέγανδρος ηρά)  
 
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΡΟΔΟΣ

Πλυμήρι: Στα νότια του νησιού βρίσκετε η παραλία αυτή. Δύο μικρά μαγαζάκια εξυπηρετούν τους λίγους παραθεριστές που καταφτάνουν στην μεγάλη σε μήκος ακτή με το ψιλό βοτσαλάκι. 

Χαράκι. Μετά τον οικισμό η παραλία συνεχίζεται για 5 περίπου ερημικά χιλιόμετρα με βοτσαλάκι. 
Στη Ρόδο εκτός από αυτές μπορεί κανείς να κάνει το μπάνιο του στην τελευταία παραλία στο Φαληράκι που μάλιστα είναι και οργανωμένη, αλλά και σε Κιοτάρι και στο Γεννάδι αλλά και σε άλλες που πιθανόν να είστε μόνοι σας.

ΚΑΡΠΑΘΟΣ
Λευκός. Μετά τον οικισμό στο σημείο που τα βράχια γίνονται λευκά εκεί απολαύστε το μπάνιο σας.
Παπάμηνα. Κοντά στο Διαφάνι η πρόσβαση γίνεται μέσα από χωματόδρομο.
 Θαλασσοκάμπι. Πίσω ακριβώς από το Διαφάνι η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω μονοπατιού ανάμεσα από ιδιοκτησίες ή με βάρκα
Κάμπι. Η μικρότερη παραλία με πρόσβαση μέσα από μονοπάτι για την διαδρομή προς Παπάμηνα.
Νάτι. Στην διαδρομή Διαφάνι Αγ. Μηνάς υπάρχει χωματόδρομος που οδηγεί στην μεγάλη παραλία που έχει τρία σημεία φυσικής σκιάς.

Στα Δωδεκάνησα οι παραλίες που το μαγιό είναι προαιρετικό είναι πολλές. Άλλες λιγότερο γνωστές και άλλες ξακουστές.



ΕΠΤΑΝΗΣΑ

ΚΥΘΗΡΑ
Κακιά Λαγκάδα. Κοντά στην Αγία Πελαγία. Προς το τέλος της παραλίας.
Λιμήν Παλαιόπολης: Μετά τις όμορφες παραλίες του Αβλέμονα και της Παλαιόπολης είναι η παραλία αυτή που προτιμάτε και από ελεύθερους κατασκηνωτές.
Κομπονάδα. Η παραλία με την ευκολότερη πλέον πρόσβαση και τα ιδιαίτερα βράχια.

ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ
Μπραγκίνι. Μια όμορφη ερημική παραλία 20 λεπτά από τον οικισμό με εύκολη πρόσβαση.

 Πόρτο. Αν και είναι ακριβώς δίπλα στον οικισμό από αυτόν τον βράχο και μετά αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΧΙΟΣ 
Μαύρα Βόλια. Η διασημότερη ίσως παραλία του νησιού στο τρίτο κομμάτι της φιλοξενεί λουόμενους που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.
Αμάδες στα βόρια του νησιού μια ήρεμη παραλία με πρόσβαση μέσα από ένα δασικό δρόμο.
 
ΛΗΜΝΟΣ


ΛΕΣΒΟΣ (Ερεσσός, Εφταλού)
ΣΑΜΟΣ  (Τσαμαδού)

ΚΡΗΤΗ
ΧΑΝΙΑ
Ανύδρι. Ανατολικά της Παλαιόχωρας υπάρχει μια όμορφη παραλία με ψιλό βοτσαλάκι.
Σούγια. Η γνωστότερη παραλία για όσους θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.

Στις περισσότερες παραλίες του νοτίου τμήματος του νομού Χανίων θα συναντήσετε κομμάτια παραλιών που οι λουόμενοι θεωρούν το μαγιό προαιρετικό. Οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν βέβαια και τόσο εύκολη πρόσβαση.
  
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΠΟΥΛΙΘΡΑ 
Άγιος Γεώργιος. Λίγο έξω από τα Πούλιθρα μέσα από μια ενδιαφέρουσα διαδρομή με όχημα στο μεγαλύτερο μέρος της, υπάρχει η παραλία του Αγίου Γεωργίου. Αφήνετε το όχημα στα πλατώματα με του ελαιώνα και συνεχίζεται για λίγο με τα πόδια.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget