Ραφήνα

    Φίλοι των εκδρομών υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που το όνομά τους είναι συνδεδεμένο με διακοπές αλλά ως τόπος εκκίνησης. Ένας τέτοιος προορισμός είναι και η Ραφήνα, γνωστή για το λιμάνι της και τις αναχωρήσεις κυρίως προς τις Κυκλάδες. Παρόλα αυτά όμως η Ραφήνα είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός για μικρότερης κλίμακας αποδράσεις. Διατηρεί ταυτόχρονα αστικό αλλά και εξοχικό χαρακτήρα ως πόλη.  Ακολουθώντας την Λεωφόρο Μαραθώνος ακολουθούμε την έξοδο για Ραφήνα. Σε λίγα λεπτά βρισκόμαστε στην αρχή της πόλης και είτε ακολουθούμε πορεία προς το λιμάνι είτε προς το κέντρο της πόλης.
     Περπατήστε  στο λιμάνι αποφεύγοντας τις ώρες με τις αναχωρήσεις πλοίων αν δεν είναι στα σχέδιά σας. Το πάρκο Καραμανλή προσφέρεται για περατζάδα, παρατήρηση πτηνών αλλά και για παιχνίδι των μικρότερων σε ηλικία εκδρομέων.
    Στην Ραφήνα εκβάλει ένα από τα λίγα μεγάλα εναπομείναντα ρέματα τις Αττικής ο Βαλανάρης ποταμός. Από τις εκβολές του πλάι στο προαναφερόμενο πάρκο ξεκινά μια μικρή διαδρομή με ενδιαφέροντα σημεία για παρατήρηση της παρυδάτιας ζωής. Ευελπιστούμε σύντομα να αξιοποιηθούν με φυσικό τρόπο οι όχθες του και να γίνουν πόλος έλξης όχι μόνο φίλων της φύσης αλλά και πτηνών και μικρών ζώων.
    Αν θέλετε να δείτε τη Ραφήνα από μακριά μπορείτε να πάτε είτε προς την περιοχή του Πρωτέα και από τη άγκυρα να δείτε την πόλη από ψηλά. Το σήμα όμως κατατεθέν της πόλης είναι ο ναός του Αγίου Νικολάου πάνω από το λιμάνι με τον υπόγειο κρυφό ναό της Αγίας Μαρίνας. Τόσο η θέα όσο και ο περιβάλλον χώρος θα  σας αποζημιώσουν. Πολύ είναι αυτοί που επιλέγουν το συγκεκριμένο εκκλησάκι για να τελέσουν το γάμο τους, ενώ έχουν γίνει και πολλές φωτογραφίσεις μόδας. Αξιόλογος είναι και ο ναός της Παναγίας Παντοβασίλισσας απέναντι από την πλατεία.
   Αν σας άνοιξε η όρεξη με την βόλτα, στην όμορφη πλατεία αλλά και στο λιμάνι, θα βρείτε ότι τραβά η όρεξή σας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το τραγούδι με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη "Στη Ραφήνα".  Βεβαίως γύρω από την Ραφήνα υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα σημεία που αξίζει κανείς να επισκεφθεί συμπληρώνοντας την εκδρομή του στην βορειοανατολική Αττική. Η Ιερά μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης, το Λύρειο Ίδρυμα, το Κόκκινο λιμανάκι και πολλά ακόμα που μπορείτε να ανακαλύψετε με μια εκδρομή στη Ραφήνα. Η πρόταση έγινε τολμήστε το!
Άγιος Νικόλαος
πάρκο Καραμανλή




 Βαλανάρης



Αγία Μαρίνα

 Άγιος Νικόλαος & Αγία Μαρίνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget