Παραλίες Αλοννήσου

Φίλοι των εκδρομών το νησί με τις 85 παραλίες δεν μπορεί να σας αφήσει ασυγκίνητους. Οι παραλίες του καλύπτουν κάθε γούστο και αφήνουν ικανοποιημένο κάθε λουόμενο. Η πρόσβαση στις περισσότερες είναι σχετικά εύκολη. Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποιες από τις παραλίες του νησιού. Εσείς μπορείτε να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερες και να ευχαρηστηθείτε τόσο το μπάνιο σας όσο και τη διαδρομή αφού αρκετές από αυτές παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον.

Άγιος Δημήτριος. Μια αμμώδης λωρίδα γης εισέρχεται στην θάλασσα και δημιουργεί την τριγωνική παραλία. Είναι οργανωμένη και η πρόσβαση της είναι εύκολη ενώ προσφέρει και το πλεονέκτημα να επιλέξει ο λουόμενος θέση ανάλογα με τον καιρό.
Άγιος Δημήτριος


 Αγιος Πέτρος. Όμορφη μικρή παραλία που για να φτάσει κανείς πρέπει να διασχίσει ένα μονοπάτι αρκετά περίπλοκο συνάμα όμως με ενδιαφέροντα σημεία.
Μικρός Μουρτιάς. Μικρή βοτσαλωτή παραλία που παλιότερα αποτελούσε λιμάνι ενώ  ήταν στέκι λουομένων που θεωρούσαν το μαγιό προαιρετικό.
Κοκκινόκαστρο. Η παραλία που πήρε το όνομά της από το χρώμα των πετρωμάτων που την περιβάλουν. Έχει εύκολη πρόσβαση είναι οργανωμένη και προσφέρεται για οικογένειες και όχι μόνο.
Χρυσή Μηλιά. Μια από τις διασημότερες παραλίες του νησιού με εύκολη πρόσβαση που προτείνεται τόσο για οικογένειες όσο και για λάτρεις του βυθού.
Μηλιά. Μια οργανωμένη παραλία με ψιλό βοτσαλάκι εύκολη πρόσβαση και όμορφο τόσο το βυθό όσο και διαδρομή πρόσβασης.
Σπαρτίνες. Από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού χωρισμένη σε τρία τμήματα. Η πρόσβαση στο κεντρικό τμήμα γίνεται ακολουθώντας την διαδρομή για το ελικοδρόμιο. Λίγα μέτρα μετά θα χρειαστεί αρκετό περπάτημα σε μονοπάτι. Το αριστερό τμήμα είναι προσβάσιμο μέσα από ένα μονοπάτι μέσα στο δάσος που φτάνει μέχρι την ακτή. Το τμήμα στα δεξιά της ακτής γίνεται προσβάσιμο μόνο δια θαλάσσης. Στην ακτή μπορεί να συναντήσετε λουόμενους που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.
Σπαρτίνες αριστερό τμήμα.
Σπαρτίνες
Βότση. Μια μικρή παραλία σε όμορφο γραφικό ορμίσκο με πολύ εύκολη πρόσβαση και καταστήματα αρκετά κοντά.
 Τουρκονέρι. Η παραλία με την βορεινή κατεύθυνση και την δύσκολη πρόσβαση που προσφέρει όμως μεγάλες δόσεις ηρεμίας.
Τσουκάλια είναι το όνομα μιας παραλίας που έχει εύκολη πρόσβαση και δύο περίεργα σημεία. Εκτός από το όνομα που προέρχεται από τα θραύσματα από κεραμικά αγγεία που βρέθηκαν εκεί, υπάρχει ένα πηγάδι με γλυκό νερό και ένας εγκαταλελειμμένος μύλος.
Γυάλια. Κοντά στον παλαιό χωριό βρίσκεται η παραλία με εύκολη πρόσβαση που προτιμάται από οικογένειες.

Βύθισμα λέγεται η παραλία στα νότια του νησιού που λόγω της πρόσβασης μέσα από ένα μονοπάτι στο δάσος την προτιμούν όλο και περισσότεροι λουόμενοι που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό. Έχει εντυπωσιακό βυθό ενώ έξω οι άμμος εναλλάσσεται με βοτσαλάκια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget