Παραλίες Καρπάθου

Φίλοι των εκδρομών ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου είναι η Κάρπαθος. Ένα νησί με μεγάλη ιστορία, όμορφους οικισμούς και ακόμα ομορφότερες παραλίες που θα σας μαγέψουν. Τολμήστε μια εξόρμηση και ανακαλύψτε όχι μόνο αυτές που αναφέρονται εδώ αλλά και πολλές ακόμα καλά κρυμμένες παραλίες και αφεθείτε στα καταγάλανα νερά του Καρπάθιου Πελάγους.

Λίγα λόγια για κάποιες από τις παραλίες της Καρπάθου.
 Θαλασσοκάμπι: Ερημική παραλία πολύ κοντά στο Διαφάνι με ψιλό βοτσαλάκι με φυσική σκιά από τα βράχια. Η πρόσβαση της είναι λίγο δύσκολη και γίνετε από το δρόμο μετά το λιμάνι . Προσοχή να πάρετε το σωστό μονοπάτι αφού πρώτα δείτε την παραλία. Εδώ κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν το μαγιώ προαιρετικό!
 Παπάμηνα: Ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο φτάνετε σε μια διχάλα εκεί παρκάρετε στο μικρό ελαιώνα και ακολουθείτε ένα σηματοδοτημένο μονοπάτι περίπου 500 μέτρων. Εχετε φτάσει στην βοτσαλωτή παραλία με την όφορφη φυσική σκιά αρκετές ώρες τις μέρας. Εδώ κάποιοι ανάλογα την ώρα άφιξής τους  μπορεί να θεωρήσουν το μαγιό προαιρετικό! Η πρόσβαση μπορεί να γίνει και με καραβάκι από το Διαφάνι.



Κάμπι: Αν λοξοδρομήσετε σε άλλο μονοπάτι καθώς πάτε στην παραλία του Παπάμηνα θα βρεθήτε σε μια μικρή βοτσαλωτή παραλία με μικρή σπηλιά στα δεξιά της. Καλή για υποβρύχιες λήψεις. Εδώ κάποιοι ανάλογα την ώρα άφιξής τους μπορεί να θεωρήσουν το μαγιό προαιρετικό!
 Νάτι: Μεγάλη ερημική παραλία με δύσκολη πρόσβαση από τον κεντρικό χωματόδρομο που συνδέει το Διαφάνι με τα Πηγάδια. Εδώ κάποιοι ανάλογα την ώρα άφιξής τους μπορεί να θεωρήσουν το μαγιό προαιρετικό!
Αγ. Μηνάς: Παραλία με ψιλό βοτσαλάκι και υποτυπώδη τουριστική υποδομή αφού υπάρχει μια μικρή καντίνα. Η πρόσβαση γίνετε εύκολα από τον κεντρικό χωματόδρομο που συνδέει το Διαφάνι με τα Πηγάδια. Αξιόλογο είναι και το εκκλησάκι που βρίσκετε πάνω στο βράχο και ονοματοδότησε την παραλία.
  
Λευκός: Αμμώδης παραλία στα δυτικά του νησιού με πλήρη τουριστική ανάπτυξη. Εύκολη πρόσβαση και αρκετά σημεία για όλα τα γούστα. Το όνομα της το πήρε μάλλον από τα λευκά βράχια προς το τέλος της παραλίας στα δεξιά όπως αντικρίζουμε την θάλασσα. Εδώ κάτω από τα λευκά βράχια κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν το μαγιό προαιρετικό!

Άπελλα: Από τις γνωστότερες παραλίες της Καρπάθου με εύκολη πρόσβαση και τουριστική υποδομή. Αμμώδης παραλία που είχε ψηφιστεί στις δέκα καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Βρίσκετε στα ανατολικά του νησιού λίγα χιλιόμετρα από τα Πηγάδια.

 Αχάτα: Μια όμορφη και εύκολα προσβάσιμη παραλία με φυσική σκιά που την προτιμούν κυρίως οικογένειες. εντυπωσιακοί είναι και οι γεωλογικοί σχηματισμοί κατά την διαδρομή προς την παραλία.
Φορόκλι: Στην Ανατολική πλευρά του νησιού ανάμεσα από τις παραλίες Νάτι και Παπάμηνα βρίσκεται μια όμορφη βοταλωτή παραλία με χαρακτηριστικό της γνώρισμα τον μυτερό βράχο που στέκεται σαν γλυπτό. Η πρόσβαση γίνεται μέσα από χωματόδρομο από τον βόρειο άξονα του νησιού.

 Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις αξιόλογες παραλίες του νησιού. Τολμήστε μια εξερεύνηση και δεν θα θέλετε να αποχωρήσετε από αυτές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget