Παραλίες Ρόδου


   Φίλοι των εκδρομών η Ρόδος το τέταρτο σε έκταση νησί της Ελλάδος  έχει πολλές και όμορφες παραλίες για όλα τα γούστα. Η πρόσβαση στις περισσότερες είναι αρκετά εύκολη αφού το οδικό δύκτιο είναι σε καλή κατάσταση. Θα αναφέρουμε μερικές μόνο από τις όμορφες παραλίες του νησιού αρχίζοντας από τα νότια.
Πλυμήρι: Στα νότια του νησιού βρίσκετε η παραλία αυτή. Δύο μικρά μαγαζάκια εξυπηρετούν τους λίγους παραθεριστές που καταφτάνουν στην μεγάλη σε μήκος ακτή με το ψιλό βοτσαλάκι. Εδώ κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν το μαγιώ προαιρετικό!
Πρασονήσι: Στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου συναντά κανείς το Πρασονήσι. Μια βραχονησίδα που ενώνετε με τη Ρόδο χάρη στη στενή αμμώδη λωρίδα γης που δημιουργεί δύο παραλίες. Η παραλία λόγω της διπλής της κατευθυνσης προτιμάτε από τους σέρφερ.
Λίνδος: Κάτω από τον οικισμό βρίσκετε η οργανωμένη αμμώδης παραλία του. Τα γαλαζοπράσινα νερά της "λίμνης" και οι ανέσεις που προσφέρει την κάνουν ιδιαιτέρως ελκυστική σε πολλούς.
Χαράκι: Μπροστά στον ομώνυμο οικισμό η αμμώδης παραλία με την άψογη τουριστική υποδομή και τα επισιτιστικά καταστήματα την κάνουν ιδιαιτέρως ελκυστική. Η παραλία συνεχίζεται και μετά τον οικισμό για 4 περίπου χλμ. Εκεί το πιθανότερο είναι να βρεθείτε μόνοι σας και κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν το μαγιώ προαιρετικό!

Απολακιά: Μια μεγάλη παραλία στα νοτιοδυτικά του νησιού με χοντρή άμμο και εύκολη πρόσβαση που προσφέρεται για ηρεμία. Υπάρχει μικρή τουριστκή οργάνωση.
 Καλλιθέα: Από τις διασημότερες παραλίες του νησιού πλήρως αξιοποιημένη τουριστικά αφού η είσοδος γίνεται μέσα από το πανέμορφο κτήριο που φιλοξενεί το κτήριο των πηγών Καλλιθέας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Η παρουσίαση μπορεί να είναι μικρή αλλά σίγουρα η ευχαρίστηση μεγάλη όταν κανείς κάνει μπάνιο στα νερά του νησιού.  Αρκετές απο τις παραλίες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με γειτονικές τους που αναφέρθηκαν εδώ. Ανακαλύψτε τις παραλίες και απολάυστε το μπάνιο σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget