Εξορμήσεις στην Αττική

Αττικές εκδρομές

Φίλοι των εκδρομών η Αττική είναι νομός με πολλές ομορφιές που όμως αρκετοί αγνοούν. Η άναρχη δόμηση της πρωτεύουσας αλλά και των εξοχικών περιοχών της, μπορεί να κατέστρεψε αρκετά αλλά είναι πολύ περισσότερα αυτά που διατηρούν είτε την αίγλη του παρελθόντος είτε την ομορφιά του τοπίου. Το άσχημο είναι όταν "κάποιοι" νομίζουν ότι είναι πιο ίσοι από τους υπόλοιπους και δεσμεύουν περιοχές προς ίδιον όφελος. Αφήνοντας όμως την γκρίνια ήρθε η ώρα να δούμε αρκετές από αυτές τις ομορφιές. Η πρότασή μας θα αρχίσει από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα από την  Στοά του Αττάλου και το Θησείο. Ένας όμορφος χώρος με πολλές προεκτάσεις εύκολα προσβάσιμος.

 ναός Ηφαίστου
Συνεχίζοντας τις προτάσεις μας  ανηφορίζουμε για τον Υμηττό και το αισθητικό δάσος του όπως είναι γνωστό. Εκεί φτάνει κανείς πολύ εύκολα και θα αποζημιωθεί από το τοπίο αλλά και την διαδρομή. Πολύ κοντά λοιπόν στην Αθήνα ξεκινά ένας όμορφος χώρος που θέλει την προσοχή μας.




Σε άλλη πλευρά του ίδιου όμως βουνού του "τρελού" όπως είναι το άλλο του όνομα υπάρχει ένας ακόμα χώρος. Είναι η γνωστή διαδρομή που ξεκινά από την Μονή του αγίου Ιωάννου Καρέα και από ένα βατό μονοπάτι καταλήγει στη Γλυφάδα
 μονη Αγ. Ιωάννου Καρέα
Στα ανατολικά του Υμηττού ανοίγονται τα Μεσόγεια. Κρυμμένες ομορφιές είναι διάσπαρτες στην περιοχή. Στο Μαρκόπουλο συναντάμε τον Λαυρεωτικό σιδηρόδρομο. Ενδεχομένως να αναστηθεί και να δώσει ζωή στην περιοχή. Εκτός όμως από τον σιδηρόδρομο έχουμε να δούμε βυζαντινά εξωκλήσια, μοναστήρια, πύργους και πολλά ακόμα. Το Λαύριο και τα περίχωρά του αναμφίβολα είναι το σημείο που θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Τόσο στην παραλία του όσο και στο εθνικό πάρκο Σουνίου που εφάπτεται με την πόλη.
λαυρεωτικός
μονή απ. Παύλου Παλαιοκαμάριζα
 Σούνιο
Η Αττική διαθέτει το μοναδικό προνόμιο να διαθέτει ακτές κατάλληλες για κολύμβηση ακόμα και στον αστικό της ιστό. Οι παραλίες του Σαρωνικού ικανοποιούν κάθε λάτρη της θάλασσας ακόμα και το χειμώνα.
 
 Λεγρενά

Αφήνουμε όμως την ανατολική Αττική και περνάμε στην δυτική. Εξέχουσα θέση για εξορμήσεις όλες τις εποχές έχουν τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι

Αδιαμφισβήτητος ηγέτης ως τόπος για εξορμήσεις είναι η Πάρνηθα τόσο από την πλευρά του τελεφερίκ όσο και προς την Ιπποκράτειο πολιτεία και τη λίμνη Μπελέτσι. Μονοπάτια πηγές εξωκλήσια, μνημεία και μονές περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

Μέσα στον αστικό ιστό βρίσκεται στη δυτική Αττική μια ανάσα για την περιοχή που έχει το όνομα Πάρκο Τρίτση και προσφέρετε για κοντινές εξορμήσεις. 

Για όσους θέλουν να ξεμακραίνουν αλλά να παραμείνουν στην Αττική προτείνουμε το κομμάτι από Οινόη, Βίλια, Πόρτο Γερμενό Η φύση είναι πανέμορφη και τα μνημεία αρκετά έτσι ώστε να ανακαλύψετε καλά κρυμμένα μυστικά!

Πόρτο Γερμενό

Αν πάλι θέλετε να κινηθείτε προς τα βόρεια προτείνουμε την  Λίμνη Μαραθώνα και την ευρύτερη περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει τόσο την πόλη του Μαραθώνα όσο και τον τύμβο αλλά και το κωπηλατοδρόμιο.
Στα όρια της Αττικής βρίσκετε και το νησί της Σαλαμίνας με την μακραίωνη ιστορία του τις φυσικές ομορφιές του και τα σημαντικά μνημεία του όπως η Φανερωμένη ένα από τα γνωστότερα μοναστήρια της Ελλάδας.

Στην Αττική υπάρχουν πολλά περισσότερα μέρη για να εκδράμει κανείς και να περάσει όμορφα. Φτάνει να θέλει να το κάνει. Μέσα από αυτή την ανάρτηση προσπαθούμε να δώσουμε το έναυσμα έτσι ώστε με την πρώτη ευκαιρία να ανακαλύψετε πόσο όμορφη, παρά της πληγές της είναι η Αττική. Είναι εύκολο και όμορφο. Τολμήστε το!








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget