Αποτελέσματα Έρευνας

Φίλοι των εκδρομών η έρευνα στην αριστερή στήλη του ekdramontas έληξε. Ας δούμε λοιπόν τα αποτελέσματα. Στην ερώτηση που σου αρέσει να πηγαίνεις διακοπές; έχουμε την πλειονότητα να προτιμά την θάλασσα χωρίς όμως να απορρίπτει το βουνό. Η επαφή με το χωριό είναι σε υψηλό επίπεδο ενώ το υδάτινο στοιχείο κυρίως αυτό που έχει να κάνει σχέση με τα ποτάμια είναι προτιμότερο από τις λίμνες.Οι πόλεις της Ελλάδας προτιμώνται μόνο από ελάχιστους πράγμα που δηλώνει ότι οι αρμόδιοι κάτι πρέπει να κάνουν έτσι ώστε να καταστούν ελκυστικότερες. Τα αποτελέσματα αναλυτικά:
παραλία   65%
βουνό       53%
χωριό       38%
ποτάμι     34%
λίμνη       19%
πόλη          3% 
Στην ερώτηση τι σε έλκει να επισκεφθεί μια περιοχή; οι παραλίες είναι το κυριότερο στοιχείο αν και αναμενόμενο. Τα μοναστήρια και οι παραδοσιακοί οικισμοί είναι σε υψηλή αναζήτηση από τους εκδρομείς ενώ τόσο τα κάστρα και οι υδροβιότοποι φαίνεται να έλκουν λιγότερους όπως επίσης και η τοπική κουζίνα παρά της προσπάθειες που έχουν γίνει τελευταία για τον γαστριμαργικό τουρισμό. Τα μουσεία και τα παραδοσιακά δρώμενα μάλλον απασχολούν ελάχιστους εκδρομείς.
παραλία                           70%
μοναστήρι                        52%
παραδοσιακός οικισμός 47%
κάστρο                             29%
κουζίνα                            29%
υδροβιότοπος                  29%
διασκέδαση                     23%
μουσείο                            11%
παραδοσιακά δρώμενα   11% 

Στην ερώτηση τι αναζητάς στις εκδρομές σου; το μεγαλύτερο ποσοστό απάντησε επαφή με την φύση και την ηρεμία. Λογικό αφού οι περισσότεροι διαμένουν σε πόλεις που έχουν ακριβώς τα αντίθετα. Αρκετοί είναι και αυτοί που αναζητούν τα αξιοθέατα και τα μνημεία μιας περιοχής, ενώ λιγότεροι οι περιπετειώδεις. Όσον αφορά τον έρωτα μάλλον οι περισσότεροι πάνε με τον έρωτά τους εκδρομές!

επαφή με την φύση       76%
ηρεμία                            70%
αξιοθέατα και μνημεία  23%
περιπέτεια                      17%
έρωτα                              11%

Στην ερώτηση τι σε ενοχλεί στις εκδρομές σου  οι απαντήσεις είναι όλες σε υψηλά ποσοστά δείγμα ότι οι εκδρομείς ενοχλούνται από τη συνεχιζόμενη αμέλεια των αρμοδίων λειτουργών είτε δημοσίων είτε ιδιωτικών . Τα σκουπίδια βέβαια είναι και αποτέλεσμα κακών εκδρομέων. Η εκμετάλλευση των ακτών με ομπρέλες και ξαπλώστρες σε εξωφρενικές τιμές, καθώς και η πλήρης κάλυψη των ακτών από αυτά και όχι μόνο  είναι ένα μεγάλο αγκάθι για τους εκδρομείς όπως επίσης και η ακριβή διαμονή που οφείλετε σε πολλούς παράγοντες. Οι πόλεις δίχως χρώμα και στυλ είναι κάτι που ενοχλεί του επισκέπτες και μακροπρόθεσμα απομακρύνει τους επισκέπτες όπως επίσης τα κλειστά μουσεία και μνημεία και το κακό οδικό δίκτυο. Πράγματα που μπορούν εύκολα να

σκουπίδια στα μνημεία      87%
εκμετάλλευση ακτών         62%
ακριβή διαμονή                  62%
άχρωμες πόλεις                  62%
κλειστά μουσεία μνημεία  43%
κακό οδικό δίκτυο              43%

Αυτά λοιπόν είναι τα στοιχεία που έδειξε η έρευνα. Κάποια αφορούν καθαρά τους εκδρομείς, αρκετά είναι στοιχεία που αφορούν τόσο τους εκδρομείς όσο και τους αρμόδιους φορείς, ενώ ένα μεγάλο μέρος αφορά τους φορείς που ασχολούνται με την βαριά βιομηχανία της χώρας που είναι ο τουρισμός και οφείλουν να τα βελτιώσουν αν θέλουν να συνεχίζονται τα θετικά νούμερα που τόσο ακούμε τα τελευταία, παρά την κρίση, χρόνια!

















 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget