Κρήτη

   Φίλοι των εκδρομών ένα από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου είναι η Κρήτη. Στο άκουσμα και μόνο του ονόματος του νησιού έρχονται σε όλους όμορφες εικόνες τόσο από διακοπές από παραλίες από κάστρα και πύργους από όμορφες πόλεις και χωριά αλλά κυρίως από την κρητική φιλοξενία. Από αρχαιοτάτων χρόνων φημίζονταν για την φιλοξενία τους. Σήμερα η Κρήτη είναι ένα προορισμός για όλους ακόμα και για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη αφού μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη του ταξιδιώτη. Ακόμα και τώρα, την περίοδο της οικονομικής κρίσης για όλη την Ευρώπη, υπάρχουν πολλές και έξυπνες οικονομικές λύσεις για να επισκεφθεί κανείς το νησί. Η πρόσβασή του γίνεται είτε ακτοπλοϊκά με κυριότερα λιμάνια αυτά του Ηρακλείου και της Σούδας αλλά και πολύ άνετα αεροπορικά, πολλές φορές μάλιστα με οικονομικότερο εισιτήριο στα τρία αεροδρόμια που διαθέτει το νησί στα Χανιά Ηράκλειο και Σητεία.
   Όμορφα είναι τα Χανιά νύχτες του Απρίλη λέει ένα τραγούδι αλλά όμορφα είναι πάντα. Τόσο στην γραφική πόλη όσο και στα χωριά. Στο νότο προτείνουμε την Παλαιόχωρα και τη Σούγια ενώ το Φαράγγι τη Σαμαριάς είναι ένας προορισμός που δεν πρέπει να αφήσετε έξω από τα σχέδιά σας
    Το γραφικό Ρέθυμνο με την Φορτέτζα και τα όμορφα καλά κριμένα του χωριά σας καλεί να το ανακαλύψετε. Στο νότο η παραλία του Πλακιά συγκεντρώνει πλήθος θαυμαστών ενώ το ιστορικό μοναστήρι της Πρέβελης με την όμορφη παραλία του δίνουν ένα άλλο τόνο στις διακοπές σας.
    Η πρωτεύουσα του νησιού είναι το Ηράκλειο. Μια μεγαλούπολη που αφήνει τον επισκέπτη της να δει την πλούσια ιστορία της. Σημαντικότερο σημείο όλων η Κνωσός και τα μινωικά ανάκτορα. Στο νότο τα Μάταλα  είναι ίσως ο γνωστότερος προορισμός.
    Στο νομό Λασιθίου ο Άγιος Νικόλαος με τη βουλισμνένη λίμνη στο κέντρο της πόλης σας καλεί να την περπατήσετε ενώ λίγο ανατολικότερα η όμορφη Σητεία σας περιμένει με τις μοναδικές ομορφιές της όπως το φοινικόδασος του Βάι λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα . Στο νότο δεσπόζει η Ιεράπετρα η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης με τις καταπληκτικές παραλίες της και τα νόστιμα κηπευτικά της.
    Όλα αυτά  αλλά και πάρα πολλά ακόμα ενδιαφέροντα σημεία μην κάνετε το λάθος και θέλετε να τα δείτε σε ένα ταξίδι. Επιλέξτε μία πόλη και περιηγηθείτε κοντά σε αυτή. Θα ανακαλύψετε τόσα όμορφα πράγματα που δεν τα χωρά ο νους σας.
Χανιά
Σούγια
Παλαιόχωρα
Πρέβελη
Βάι
Αγ Νικόλαος
Κνωσός
Ηράκλειο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget